Ινδονησία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από ανατροπή πλεούμενου εξαιτίας μιας selfie
Associated Press
Κόσμος

Ινδονησία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από ανατροπή πλεούμενου εξαιτίας μιας selfie

Τουλάχιστον επτά Ινδονήσιοι πνίγηκαν όταν ένα υπερφορτωμένο πλεούμενο ανατράπηκε σε μια τεχνητή λίμνη στη νήσο Ιάβα, διότι τουρίστες που επέβαιναν σε αυτό ήθελαν να τραβήξουν μία selfie, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας.

Οι 20 επιβάτες του πλεούμενου, όταν έφτασαν στο Μπογιολάλι, μετακινήθηκαν στη μία πλευρά της βάρκας για να απαθανατίσουν τη στιγμή με μια φωτογραφία, όπως αναφέρει και ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιάβας, Άχμαντ Λούτφι«Η αιτία του δυστυχήματος είναι το γεγονός ότι το πλεούμενο ήταν υπερφορτωμένο», εξήγησε ο Λούφτι σε δημοσιογράφους και συνέχισε: «Τα 20 άτομα τράβηξαν μια σέλφι στη δεξιά άκρη (του σκάφους), κατόπιν χάθηκε η ισορροπία του σκάφους και ανατράπηκε».

Σύμφωνα με την αστυνομία, 11 άνθρωποι διασώθηκαν, ωστόσο επτά έχασαν τη ζωή τους. Δύο άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται και οι ομάδες διάσωσης τους αναζητούν. Οι ερευνητές θα εξετάσουν εάν υπήρξε αμέλεια εκ μέρους των διοργανωτών της βόλτας με το πλεούμενο. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας στο πλεούμενο υπήρχε κι ένας 13χρονος. 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet