Ισπανία: Συγκρούσεις στη Μαδρίτη με 26 τραυματίες
Κόσμος

Ισπανία: Συγκρούσεις στη Μαδρίτη με 26 τραυματίες

«Αμνηστία για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους» ζήτησαν το βράδυ το Σαββάτου περίπου 4.000 κάτοικοι της Μαδρίτης.

Μία ώρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας, περίπου στις 22:30 ώρα Ελλάδας, ξέσπασαν βίαια επεισόδια στην ισπανική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στην Πλάθα ντελ Καγιάο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 26 ανθρώπων, μεταξύ αυτών και έντεκα αστυνομικών εκ των οποίων ο ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Οι υπόλοιποι είναι ελαφρά τραυματισμένοι, με εξαιρέσεις δύο ακόμα αστυνομικούς και έναν διαδηλωτή, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την περιποίηση των τραυμάτων τους.

Οι διαμαρτυρίες και οι συγκρούσεις με την αστυνομία ξεκίνησαν όταν περίπου εκατό διαδηλωτές προσπάθησαν να διασχίσουν την κεντρική λεωφόρο της Μαδρίτης, τη Γκραν Βία, η οποία ήταν κλειστή για την ετήσια πορεία.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές άρπαξαν καρέκλες και διάφορα άλλα έπιπλα από ένα υπαίθριο μαγαζί της πλατείας Πλάθα ντε Καγιάο και άρχισαν να τα πετούν εναντίον των αστυνομικών, προκαλώντας έτσι τον τραυματισμό ενός από αυτούς.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δώδεκα άτομα συνελήφθησαν και μετά τις στιγμές σύγκρουσης και έντασης, κινήθηκαν προς την οδό Πρεθιάδος, ενώ η Αστυνομία απέκλεισε την πλατεία Καγιάο και διέκοψε την κυκλοφορία στη λεωφόρο Γκραν Βία.

Ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ Αλμείδα, δήλωσε ότι η Μαδρίτη «δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την αντιμετώπιση βίαιων ανθρώπων που προσπαθούν να διαταράξουν τη συνύπαρξή μας» και εξέφρασε την «αλληλεγγύη του στους τραυματίες αστυνομικούς» και την υποστήριξή του στις κρατικές δυνάμεις Ασφαλείας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet