Ισραήλ: Έβγαλε ανακοίνωση για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και μετά την ανακάλεσε
reader.gr
Κόσμος

Ισραήλ: Έβγαλε ανακοίνωση για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και μετά την ανακάλεσε

Θρίλερ στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι χερσαίες δυνάμεις του έχουν εξαπολύσει επίθεση και δύο ώρες μετά το διέψευσε. Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός ανακάλεσε σήμερα (14/5), επικαλούμενος «προβλήματα επικοινωνίας», την ανακοίνωση για χερσαία επίθεση, τη στιγμή που ο απολογισμός των θυμάτων από τη σύγκρουση αυξάνεται και «έσπασε» το φράγμα των 100 νεκρών. 

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και χερσαίες δυνάμεις διεξάγουν αυτή τη στιγμή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε αρχικά το γενικό επιτελείο στρατού του Ισραήλ. Ερωτηθείς σχετικώς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Τζόναθαν Κόνρικους, επιβεβαίωσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν μπει «μέσα» στον παλαιστινιακό θύλακα, τον οποίο κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Δύο ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διέμεινε τη «διευκρίνηση» ότι «δεν βρίσκονται στρατιώτες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας». Όταν ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο να εξηγήσει σε τι οφειλόταν η σύγχυση, αυτός ανέφερε πως υπήρξε «πρόβλημα εσωτερικής επικοινωνίας» και ότι χερσαίες δυνάμεις βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά από το ισραηλινό έδαφος.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι παλαιστινιακές δυνάμεις υποστήριξαν ότι έριξαν πάνω από 150 ρουκέτες σε πόλεις του Ισραήλ. Επίσης, ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας έδωσε «πράσινο φως» για να κληθούν σε υπηρεσία χιλιάδες έφεδροι. Ήδη στάλθηκαν φύλλα πορείας σε 9.000 χθες, Πέμπτη 13/5. 

Στη διάρκεια της νύχτας η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ συνέχισε τους βομβαρδισμούς εγκαταστάσεων της Χαμάς, ενώ εκατοντάδες Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τα πλήγματα.

Από την έναρξη του νέου, συνεχιζόμενου κύκλου βίας, τη Δευτέρα, 103 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 27 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας. Στην πλευρά του Ισραήλ, οι απώλειες είναι 7, ανάμεσά τους ένα αγόρι έξι ετών κι ένας στρατιώτης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet