Ισραήλ: «Κόλαση» από πυραύλους και ρουκέτες – Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» στη Λοντ
reader.gr
Κόσμος

Ισραήλ: «Κόλαση» από πυραύλους και ρουκέτες – Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» στη Λοντ

Περισσότερες από 200 ρουκέτες εκτόξευσε κατά τη διάρκεια της νύχτας το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς προς το Ισραήλ, ως αντίποινα, όπως ενημέρωσαν, για τα αεροπορικά πλήγματα που κατάφερε το Ισραήλ στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, επέβαλε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Λοντ. Μία περιοχή που έχει μεταμορφωθεί τις τελευταίες ώρες σε θέατρο «ταραχών», στις οποίες ενεπλάκησαν μέλη της αραβικής μειονότητας, σύμφωνα με την αστυνομία. Την ίδια στιγμή ήχησαν στο Τελ Αβίβ τις πρώτες πρωινές ώρες οι σειρήνες της αεράμυνας, εν μέσω των σφοδρότερων συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να πλήττουν θέσεις των παλαιστινιακών οργανώσεων και όπως έκανε γνωστό το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας του παραθαλάσσιου θύλακα καταστράφηκε όταν υπέστη αλλεπάλληλα πλήγματα. Παράλληλα ανέφεραν και «σειρά επιδρομών, πλήττοντας σπίτια που ανήκαν σε ανώτερα στελέχη» της Χαμάς».

Στην πόλη Λοντ, ένας άνδρας κι ένα κορίτσι σκοτώθηκαν καθώς επέβαιναν σε αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από ρουκέτα, η οποία εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, ενημέρωσε η αστυνομία.

Επίσης, ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του σε επεισόδια με τον ισραηλινό στρατό στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Αντίποινα της Χαμάς για την κατάρρευση κτηρίου

Νωρίτερα, σειρήνες συναγερμού ήχησαν στην περιοχή του Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ, ενώ ακούγονταν εκρήξεις, σύμφωνα με μάρτυρες που επικαλέστηκε το πρακτορείο Reuters. Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ προειδοποίησε ότι θα εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ στις 21.00 απόψε, σε αντίποινα για την κατάρρευση ενός 13οροφου κτηρίου στη Γάζα, λίγο νωρίτερα σήμερα.

«Σε απάντηση για τη στοχοθέτηση πολυκατοικιών και πολιτών, το ραντεβού σας με τις ρουκέτες της αντίστασης στους ουρανούς του Τελ Αβίβ είναι στις 9» το βράδυ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άμπου Χάμζα, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ότι εκτόξευσε 130 ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet