Κάλπες στην Κριμαία
Κόσμος

Κάλπες στην Κριμαία

Με τη Ρωσία ή με την Ουκρανία; Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν την Κυριακή 16 Μαρτίου από τις 8 το πρωί οι περίπου 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι στην Κριμαία, συμμετέχοντας σε ένα δημοψήφισμα που έχει καταγγελθεί από τη Δύση σαν παράνομο και μη έχον καμία νομική βάση.

Σε μια χερσόνησο που κατά κύριο λόγο κατοικείται από Ρώσους και η οποία παραχωρήθηκε το 1954 με απόφαση του Νικήτα Χρουστσόφ στην Ουκρανία, θεωρείται προφανές ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων θα ταχθεί υπέρ της επίσημης ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία και ειδικά από τη στιγμή που η ουκρανική κοινότητα και η μειονότητα των Τατάρων, οι οποίες μαζί αποτελούν το 37% του πληθυσμού, έχουν απευθύνει έκκληση για μποϊκοτάζ. Τα πρώτα προκαταρκτικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα γίνουν γνωστά λίγο μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων. Το επίσημο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ανακοινωθεί το πρωί της Δευτέρας 17 Μαρτίου.

Στις μεγαλύτερες πόλεις της Κριμαίας, ιδιαίτερα στη Συμφερόπολη και τη Σεβαστούπολη οι δρόμοι έχουν γεμίσει τις τελευταίες ώρες με αφίσες που καλούν τους ψηφοφόρους να πουν το «ναι» στην προσάρτηση στη Ρωσία. Παράλληλα όμως είναι εμφανής και η παρουσία ενόπλων δυνάμεων και αρμάτων μάχης χωρίς διακριτικά, οι διοικητές των οποίων απαντούν στους ξένους δημοσιογράφους πως βρίσκονται εκεί για τη διασφάλιση της διενέργειας του δημοψηφίσματος.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet