Κίνα: Τεράστια τρύπα άνοιξε σε δρόμο «καταπίνοντας» λεωφορείο – Έξι νεκροί
Κόσμος

Κίνα: Τεράστια τρύπα άνοιξε σε δρόμο «καταπίνοντας» λεωφορείο – Έξι νεκροί

Μια γιγαντιαία τρύπα άνοιξε ξαφνικά σε πολυσύχναστο δρόμο της μεγαλούπολης Σινίνγκ, πρωτεύουσας της επαρχίας Τσίνγκχαε, στο δυτικό τμήμα της Κίνας, «καταπίνοντας» λεωφορείο γεμάτο επιβάτες, όπως μεταδίδουν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς και άλλους 10 αγνοούμενους.

Η άσφαλτος σε δρόμο της Σινίνγκ, γεμάτο οχήματα εν κινήσει, υποχώρησε τη Δευτέρα περί τις 17:30 (τοπική ώρα· 11:30 ώρα Ελλάδας). Η τρύπα «κατάπιε» το μισό λεωφορείο, στο οποίο προκλήθηκε έκρηξη, σύμφωνα με την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV.

Βίντεο που μεταδόθηκε από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων China News Service εικονίζει αλλόφρονες διερχόμενους που προσπαθούν να αποφύγουν την κοιλότητα που σχηματίστηκε μπροστά σε στάση, με το λεωφορείο πρακτικά κάθετα μέσα στην τρύπα.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, σύμφωνα με το δίκτυο CCTV, το οποίο διευκρίνισε ότι 16 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται «σε σταθερή κατάσταση».

Φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα εικονίζουν μέλη σωστικών συνεργείων με βαριά μηχανήματα εν δράσει κι έναν γερανό καθώς ανυψώνει το λεωφορείο από την τρύπα, που άνοιξε μπροστά σε νοσοκομείο.

Το τμήμα του δρόμου που κατέρρευσε είχε έκταση περίπου 80 τετραγωνικών μέτρων, διευκρίνισε το Νέα Κίνα.

Δεν πρόκειται για το πρώτο τέτοιο συμβάν στη χώρα.

Το 2016, πολλοί διερχόμενοι έπεσαν σε τρύπα που άνοιξε ξαφνικά σε τμήμα δρόμου στην πόλη Τζενγκτζάου, πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν (κεντρικά).

Έρευνα της πυροσβεστικής είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι εκείνη η κατάρρευση πιθανότατα οφειλόταν στο ότι κάτω από τον δρόμο βρισκόταν μπαζωμένο ρέμα και το τμήμα αυτό του οδικού δικτύου υποχώρησε έπειτα από βροχοπτώσεις.

Επίσης, το 2013 πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν άνοιξε ξαφνικά τρύπα βάθους 10 μέτρων σε δρόμο κοντά σε βιομηχανική ζώνη στη Σεντζέν (νότια).

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Xinhua/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet