Καλιφόρνια: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από επίθεση ενόπλου σε φεστιβάλ φαγητού
Κόσμος

Καλιφόρνια: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από επίθεση ενόπλου σε φεστιβάλ φαγητού

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλου σε φεστιβάλ τροφίμων που διεξαγόταν μέσα σε πάρκο στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των New York Times, που επικαλείται μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ύποπτος έχει συλληφθεί από την αστυνομία για την αιματηρή επίθεση. Στο πάρκο έχουν σπεύσει τραυματιοφορείς, αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Το NBC Bay Area μετέδωσε τη μαρτυρία μιας γυναίκας που είπε ότι είδε έναν λευκό τριαντάρη να ανοίγει πυρ με τουφέκι αδιακρίτως, «προς όλες τις κατευθύνσεις». To συγκεκριμένο δίκτυο κάνει πάντως λόγο για έναν νεκρό. 

Η επίθεση έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 11 τραυματίες. Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν σε πανικό, καθώς ακούγονται πυροβολισμοί. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, έκανε λόγο για αποτρόπαια επίθεση και ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση. 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πάρκο Κρίστμας Χιλ του Γκιλρόι, νότια του Σαν Χοσέ, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται διαγωνισμοί μαγειρικής, συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Θεωρείται μια από τις καλύτερες θερινές εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο, με χιλιάδες επισκέπτες ετησίως. Στο πάρκο απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet