Κατάσταση ύψιστης επιφυλακής στη Δανία
Κόσμος

Κατάσταση ύψιστης επιφυλακής στη Δανία

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές της Δανίας μετά τις δύο αιματηρές επιθέσεις σε πολιτιστικό κέντρο και σε συναγωγή της Κοπεγχάγης, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη πέντε.

Ελικόπτερα χτένιζαν την πρωτεύουσα της Δανίας μέχρι αργά τη νύχτα και μεγάλος αριθμός αστυνομικών βρίσκεται επί ποδός, αναζητώντας τους δράστες, ενώ μέχρι πριν από λίγες ώρες η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν οι δύο επιθέσεις συνδέονται.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ένα άτομο έπεσε νεκρό μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης τις πρώτες πρωινές ώρες. Το περιστατικό συνέβη στη συνοικία Νορέμπρο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα σημεία των δύο επιθέσεων, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής εάν ο νεκρός εμπλέκεται σε αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα κτήριο όπου φιλοξενείτο μια εκδήλωση για τον ισλαμισμό στην οποία συμμετείχε ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς, γνωστός για μια σειρά σκίτσων του Μωάμεθ. Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας 55χρονος άνδρας και τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Λίγες ώρες αργότερα, ένας άνδρας σκοτώθηκε και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε μια συναγωγή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet