Καταιγισμός ρουκετών από τη Γάζα – Με δεκάδες αεροπορικές επιδρομές απαντά το Ισραήλ
Κόσμος

Καταιγισμός ρουκετών από τη Γάζα – Με δεκάδες αεροπορικές επιδρομές απαντά το Ισραήλ

Κλιμακώνεται ραγδαία η ένταση στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά  εδάφη. Ένας καταιγισμός ρουκετών έχουν εκτοξευθεί από χθες από τη Λωρίδα της Γάζας, φτάνοντας έως και το Νότιο Ισραήλ, με τον ισραηλινό στρατό να απαντά με αλλεπάλληλες αεροπορικές επιδρομές. Απολογισμός έξι Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός νεκροί.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ρουκετών που έχουν εκτοξευθεί εναντίον του Ισραήλ σε διάστημα 24 ωρών εδώ και πολλά χρόνια. Σε βίντεο που ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ, συμμάχου της Χαμάς, απείλησε να επιτεθεί σε πολλούς στρατηγικούς ισραηλινούς στόχους, ανάμεσά τους το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ

Στη λίστα των θυμάτων των Παλαιστινίων είναι ένα κοριτσάκι 14 μηνών και η 37χρονη μητέρα του, που κυοφορούσε ακόμη ένα παιδί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, που υποστηρίζει ότι βομβαρδίστηκε το σπίτι της οικογένειας από τον ισραηλινό στρατό, με αποτέλεσμα και η αδελφή του 14μηνου κοριτσιού να τραυματιστεί σοβαρά. 

Ο ισραηλινός στρατός αμφισβητεί τα γεγονότα, διατεινόμενος ότι ο θάνατος της μητέρας και του βρέφους πιθανότατα οφείλεται σε παλαιστινιακά πυρά.

Έως και τα ξημερώματα οι σειρήνες συνέχιζαν να ηχούν στις περιοχές του Ισραήλ που συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας, με την αστυνομία να καλεί τους πολίτες να μεταβούν στα καταφύγια. .

Η ισραηλινή αεροπορία, όπως έγινε γνωστό, στοχοθέτησε 120 θέσεις της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, ανάμεσά του και πολλές βάσεις αλλά και ένα τούνελ. Κατέστρεψε επίσης δύο πολυώροφα κτήρια στη Γάζα.Σε ένα από αυτά στεγάζονταν και τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας. 

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΒΒC

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet