Κατερρίφθη Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών με 295 επιβάτες
Κόσμος

Κατερρίφθη Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών με 295 επιβάτες

Σοκ και μεγάλα ερωτήματα προκαλεί η είδηση της συντριβής ενός Boeing 777 των Malaysia Airlines στην περιοχή του Ντονέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες νεκροί είναι 280 επιβάτες και 15 άτομα προσωπικό. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν, μεταξύ άλλων, 200 Ολλανδοί πολίτες, επτά Βρετανοί και 23 Αμερικανοί.

Και όλα αυτά τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, στις 8 Μαρτίου, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ, διέταξε έρευνα για την «αεροπορική καταστροφή».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμβούλου του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, φιλορώσοι αυτονομιστές κατέρριψαν το αεροσκάφος, με πύραυλο τύπου Buk.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Interfax έκανε λόγο για κατάριψη, επικαλούμενο ουκρανικές πηγές. Το ρωσικό πρακτορείο αναφέρει ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη ενώ βρισκόταν σε ύψος 10 χιλιομέτρων, περίπου πέντε λεπτά πριν εισέλθει στον ρωσικό εναέριο χώρο.

Ρώσοι αυτονομιστές και ουκρανικός στρατός αρνούνται κάθε ανάμειξη.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Russia Today, οι Ρώσοι αυτονομιστές που πολεμούν κατά του Κιέβου, αρνούνται κάθε ανάμειξη στην κατάρριψη του Boeing, καθώς υποστηρίζουν ότι τα αντιαεροπορικά τους όπλα δεν φτάνουν στα 10.000 μέτρα.

Κάθε ανάμειξη αρνείται και ο ουκρανικός στρατός.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ειδικούς, το αεροσκάφος δεν μπορεί να καταρριφθεί από απλά αντιαεροπορικά συστήματα, αλλά από εξειδικευμένα συστήματα με ραντάρ.

Εκπρόσωπος των Μαλαισιανών Αερογραμμών επιβεβαίωσε την εξαφάνιση του Boeing, ενώ τόνισε ότι η εταιρεία έχει γνώση όσων μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και συλλέγει πληροφορίες.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μοχντ Νατζίμπ Τουν Ραζάκ δήλωσε σοκαρισμένος.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, επιστρέφει εσπευσμένα στο Άμστερνταμ προκειμένου να ασχοληθεί με τις έρευνες για τα αίτια της πτώσης του μαλαισιανού αεροσκάφους.

Πηγή της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το αεροπλάνο δεν μπήκε στον ρωσικό εναέριο χώρο την ώρα που αναμενόταν και ότι συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία.

Νωρίτερα, το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κατέρριψε με αντιαεροπορικό πύραυλο ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi-25, το οποίο βρισκόταν σε στρατιωτική αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία. Δεν είναι γνωστό εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Να σημειωθεί ότι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων oι Lufthansa, Air France και Turkish Airlines, αλλάζουν τα δρομολόγιά τους, προκειμένου να αποφύγουν τον εναέριο χώρο της Ανατολικής Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε τα βαθειά του συλλυπητήρια, στον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, Μοχντ Νατζίμπ Τουν Ραζάκ για τη συντριβή του αεροσκάφους Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που οδήγησε στον θάνατο 295 ανθρώπους.

Παράλληλα ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας να μεταφέρει στις οικογένειες των θυμάτων τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet