Διαρροή κυβερνητικών εγγράφων στον «Guardian» – Η επιδημία κορωνοϊού θα κρατήσει έως την άνοιξη του 2021
Κόσμος

Διαρροή κυβερνητικών εγγράφων στον «Guardian» – Η επιδημία κορωνοϊού θα κρατήσει έως την άνοιξη του 2021

Η επιδημία του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη άνοιξη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε νοσηλεία 7,9 εκατομμυρίων ανθρώπων αποκαλύπτει μυστική έκθεση για τη δημόσια υγεία της Βρετανίας (PHE) που μοιράστηκε σε ανώτερα στελέχη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS).

Το έγγραφο, που αποκαλύπτει ο «Guardian», αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που οι επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών που ασχολούνται με τον ιό παραδέχθηκαν ότι αναμένουν πως ο ιός θα «κυκλοφορεί» για άλλους 12 μήνες και θα οδηγήσει σε τεράστια επιπλέον πίεση σε ένα ήδη υπερφορτωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Σημειώνει επίσης ότι ότι πρέπει να ενισχυθούν οι υγειονομικές υπηρεσίες, καθώς το 80% των Βρετανών ενδέχεται να μολυνθούν από τον κορωνοϊό σε αυτό το διάστημα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα «ο καθηγητής Chris Whitty, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης, σημείωσε ότι αυτό είναι το χειρότερο σενάριο και σημείωσε ότι ο πραγματικός αριθμός θα αποδειχθεί μικρότερος από αυτόν. Ωστόσο, η ενημέρωση καθιστά σαφές ότι τέσσερις στους πέντε του βρετανικού πληθυσμού αναμένεται να νοσήσουν από τον ιό.

Το έγγραφο λέει ότι: «Το 80% του πληθυσμού αναμένεται να μολυνθεί με το Covid-19 κατά τους επόμενους 12 μήνες και μέχρι 15% (7,9 εκατομμύρια άτομα) μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet