Κορωνοϊός: Κλείνουν τα πάντα στην Ιταλία εκτός από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κόσμος

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα πάντα στην Ιταλία εκτός από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Με νέο του διάγγελμα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε ότι η Ιταλία υιοθετεί ακόμα σκληρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς κλείνουν όλα τα καταστήματα πλην φαρμακείων και σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα ο Ιταλός πρωθυπουργός στο νέο του τηλεοπτικό διάγγελμα ανακοίνωσε τα εξής:

«Προχωρούμε βαθμιαία και τώρα κάνουμε νέο βήμα. Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ’ οίκον. Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία. Ο κανόνας παραμένει ο ίδιος: περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας όσο μπορούμε».

«Βέβαια, έχουμε επίγνωση ότι μόλις αρχίσαμε να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και ότι για να δούμε αποτέλεσμα θα χρειαστούν περίπου δυο εβδομάδες. Ακόμη και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα. Σύντομα, δε, θα ορίσω ειδικό επίτροπο για τη διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στον τομέα της υγείας. Αν όλοι μας σεβαστούμε τους κανόνες αυτούς, θα βγούμε πιο γρήγορα από την κατάσταση συναγερμού. Η συλλογικότητα είναι και η δύναμη της χώρας μας».

Σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στην Ιταλία αυξήθηκε στους 827, από 631 που ήταν την Τρίτη.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 την Τρίτη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet