Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στην Ιταλία για δύο εβδομάδες
Κόσμος

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στην Ιταλία για δύο εβδομάδες

Διακόπτουν τη λειτουργία τους όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ιταλία λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Το μέτρο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η ιταλική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης της νόσου.

Το «λουκέτο» θα ισχύει από αύριο Πέμπτη 5/3, μέχρι τα μισά του τρέχοντος μήνα.

Η Ιταλία είναι η χώρα της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό. 

Τους 79 έφτασαν οι θάνατοι

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα του κορωναϊού στη χώρα είναι 2.263. Οι νεκροί έφτασαν τους 79, ενώ οι ασθενείς που έγιναν καλά είναι 170.

Σε νοσοκομείο της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο, ένας χειρουργός βρέθηκε θετικός στον ιό, όπως και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας ευελπιστούν να αρχίσει να μειώνεται η διάδοση του κορωνοϊού και ότι θεωρούν βασικής σημασίας να τηρείται, στα καφέ και μπαρ, η απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Σε ό,τι αφορά στην «κόκκινη ζώνη» της Λομβαρδίας, στην οποία βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί στους οποίους μεταδόθηκε ο ιός, ενώ εργάζονταν, εστάλη για την ώρα μόνον ένας συνάδελφός τους να τους αντικαταστήσει.

Λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, δε, αποφασίσθηκε και η αναβολή, κατά δύο μήνες του ιταλικού φεστιβάλ κρασιού Vinitaly.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, τέλος, είχε συνομιλίες το βράδυ της Τρίτης με τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν, για να καθοριστούν λεπτομερειακά τα νέα μέτρα στήριξης των κατηγοριών που επλήγησαν από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του κορωνοϊού. 

Πηγή: reader.gr με πληροφορίες από cnbc.com

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet