Κου Κλουξ Κλαν και Μαύροι Πάνθηρες υπό τη σημαία του Νότου
Κόσμος

Κου Κλουξ Κλαν και Μαύροι Πάνθηρες υπό τη σημαία του Νότου

Με εντάσεις που, χάρη στην ισχυρή αστυνομική παρουσία, δεν πήραν μεγάλη έκταση, «συναντήθηκαν» δύο συγκεντρώσεις στη Νότια Καρολίνα της ρατσιστικής Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ) από τη μία πλευρά και των Νέων Μαύρων Πανθήρων από την άλλη. Οι συγκεντρώσεις μπροστά στο Καπιτώλιο της πολιτείας έγιναν στη «μάχη» της σημαίας του Νότου, μετά την υποστολή της.

Η συγκέντρωση της ΚΚΚ έγινε μία εδβομάδα μετά τη υποστολή της σημαίας του Νότου από τους χώρους του Καπιτωλιού της πολιτείας. Η επίθεση στο Τσάρλεστον, ο δράστης της οποίας είχε προηγουμένως «ποζάρει» με τη σημαία ως σύμβολο των δικών του φυλετικών πεποιθήσεων, έχει ανοίξει στις ΗΠΑ τη συζήτηση για τον ρόλο της σημαίας σήμερα.

Απέναντι στην συγκέντρωση της ΚΚΚ δεν βρέθηκαν μόνο εκατοντάδες υποστηρικτές των «Νέων Μαύρων Πανθήρων» αλλά και αρκετοί που ήθελαν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην καταφανώς ρατσιστική συγκέντρωση.

Σε αρκετές στιγμές, τα μέλη των δύο συγκεντρώσεων «αντάλλασσαν» -πίσω από τα διαχωριστικά οδοφράγματα- προσβολές και ναζιστικούς χαιρετισμούς απέναντι σε υψωμένες γροθιές.

Η αστυνομία ανέφερε ότι έγιναν πέντε συλλήψεις και επτά άτομα χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet