Κροκόδειλος σκότωσε πάστορα σε βάφτιση στην Αιθιοπία
Κόσμος

Κροκόδειλος σκότωσε πάστορα σε βάφτιση στην Αιθιοπία

Θύμα ενός πεινασμένου κροκόδειλου έγινε ένας προτεστάντης ιερέας σε λίμνη της Αιθιοπίας, κατά τη διάρκεια ομαδικής βάφτισης πιστών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Washington Post, ο Ντόκο Εσέτε, μαζί με τα 80 μέλη του εκκλησιάσματός του, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο νότιο άκρο της λίμνης Αμπάγια, πλησίον σε ένα εθνικό πάρκο, όπου τεράστιοι κροκόδειλοι εντοπίζονται να συνωστίζονται στις όχθες.

Υπό κανονικές συνθήκες τα ζώα αποτελούν ακόμη μια τουριστική ατραξιόν, αλλά όπως σημειώνει η Telegraph, τελευταία η λίμνη παρουσιάζει έλλειψη ψαριών, με αποτέλεσμα οι κροκόδειλοι να εμφανίζουν επιθετικότητα απέναντι στους ανθρώπους. Και δυστυχώς οι άνθρωποι έχουν περιορισμένες πιθανότητες να εντοπίσουν τους κροκόδειλους μέσα στα λασπωμένα νερά, προτού είναι πλέον πολύ αργά.

«Βάφτισε τον πρώτο πιστό και συνέχισε με τη βάφτιση του επόμενου» σχολίασε στο BBC ένας κάτοικος της περιοχής. «Έξαφνα, ένας κροκόδειλος ξεπήδησε από τα νερά και άρπαξε τον πάστορα».

Παρά το γεγονός ότι δε συμβαίνουν επί καθημερινής βάσεως, οι επιθέσεις κροκοδείλων αποτελούν γνωστό κίνδυνο στην Αιθιοπία, όπως άλλωστε και στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου οι κροκόδειλοι ευημερούν. Όταν το 2006 ο ποταμός Γουάμπε Σεμπελέ πλημμύρισε στην νότια Αιθιοπία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κυβερνητικές βάρκες δέχτηκαν σειρά επιθέσεων από κροκόδειλους, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολες τις προσπάθειες διάσωσης και ανακούφισης των πληγέντων από την πλημμύρα.

Εξάλλου, ένας Ισραηλινός οικολόγος δεν πίστευε ποτέ ότι κάποιος κροκόδειλος θα τολμούσε να επιτεθεί στο κανό του, όταν αμέριμνος ξεκίνησε το ταξίδι του στον ποταμό Όμο, το 2014. Όμως, όπως μεταδίδουν τα Ισραηλινά ΜΜΕ, τελικά ένας κροκόδειλος τόλμησε και εμφανίστηκε και έφυγε μόνο αφότου έκοψε ένα κομμάτι κρέας από το πόδι του Ισραηλινού φυσιοδίφη.

Όμως, ο πάστορας, δυστυχώς, δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Παρά τις προσπάθειες για διάσωση του άτυχου ιερέα, οι ψαράδες και κάτοικοι της περιοχής μπόρεσαν να βγάλουν τον Έσετε από τα δόντια του κροκόδειλου, μόνο αφού είχε ξεψυχήσει. Συγκεκριμένα, απλώς κατόρθωσαν με δίχτυα να σύρουν τη σωρό του από τη λίμνη, μόλις ο κροκόδειλος εξαφανίστηκε στα νερά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet