Κυρώσεις κατά Ρωσίας – Απάντηση Μόσχας
Κόσμος

Κυρώσεις κατά Ρωσίας – Απάντηση Μόσχας

Νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ με το βλέμμα στις εξελίξεις στα ανατολικά της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι νέες κυρώσεις επιβάλονται επειδή η Ρωσία δεν έχει σεβάστει τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας της Γενεύης για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία. Μάλιστα οι ΗΠΑ δηλώνουν διατεθειμένες «να επιβάλλουν ακόμη μεγαλύτερες κυρώσεις» εάν η Ρωσία συνεχίσει τις προκλήσεις στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά επτά κυβερνητικών στελεχών της Ρωσίας και 17 εταιρειών που συνδέονται με τον πρόεδρο της Ρωσίας  Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι σε επτά Ρώσους, μεταξύ των οποίων και δύο από τον στενό κύκλο του Β. Πούτιν επιβάλλεται πάγωμα οποιωνδήποτε περιουσιακών στοιχείων έχουν στις ΗΠΑ και ταξιδιωτική απαγόρευση αν θελήσουν να μεταβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπροσθέτως, οι ΗΠΑ θα απορρίπτουν τις αιτήσεις για άδειες εξαγωγής για οποιαδήποτε αντικείμενα υψηλής τεχνολογίας θα μπορούσαν να συμβάλουν στις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες.

Τα υπουργεία Εμπορίου και Εξωτερικών θα ανακαλέσουν οποιαδήποτε τρέχουσα άδεια εξαγωγής την οποία αφορούν αυτοί οι όροι, σημείωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ αφορούν και τον επικεφαλής της Rosneft Ίγκορ Σετσίν.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Ρωσίας αποφάσισαν να απελάσουν τέσσερις Αμερικανούς οι οποίοι είχαν μπει στη χώρα με τουριστική βίζα αλλά στην πραγματικότητα δίδασκαν αγγλικά και επιδίδονταν σε «προπαγάνδα υπέρ των αμερικανικών αξιών», όπως ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία μετανάστευσης (FMS).

Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε τους τέσσερις Αμερικανούς και έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν το ρωσικό έδαφος και να καταβάλουν πρόστιμο 2.000 ρουβλίων.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet