Λιέγη: Ο δράστης σκότωσε αστυνομικούς με τα όπλα τους – Ήταν γνώριμος των Αρχών
Κόσμος

Λιέγη: Ο δράστης σκότωσε αστυνομικούς με τα όπλα τους – Ήταν γνώριμος των Αρχών

Δύο γυναίκες αστυνομικοί και ένας 22χρονος περαστικός ήταν τα θύματα του μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στη Λιέγη του Βελγίου το πρωί της Τρίτης 29 Μαΐου 2018, πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο δράστης, ο οποίος φώναξε «Ο Θεός είναι μεγάλος», πρώτα μαχαίρωσε τις δύο αστυνομικούς και αφού τους πήρε τα υπηρεσιακά τους όπλα, τους πυροβόλησε με αυτά. Το τρίτο θύμα ήταν ένας 22χρονος που βρισκόταν στο αυτοκίνητο φίλου του και δέχτηκε τα πυρά του δράστη.

https://twitter.com/VICTORJ_FR/status/1001393085815951360

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης ονομάζεται Benjamin Herman και ήταν φυλακισμένος. Είχε βγει με άδεια από τη φυλακή και, όπως φαίνεται, πλησίασε τις αστυνομικούς από πίσω, τους μαχαίρωσε και τους σκότωσε με τα υπηρεσιακά τους όπλα.

Ο δράστης είναι Βέλγος υπήκοος και είχε γεννηθεί το 1982. Εξέτιε ποινή φυλάκισης για μικροκλοπές.

Σε μήνυμά του στο twitter, ο υπουργός Εσωτερικών, Ζαν Ζαμπόν, ανέφερε ότι το κέντρο αντιτρομοκρατικών κρίσεων του Βελγίου παρακολουθεί την κατάσταση, ωστόσο δεν είναι σαφές τι βρίσκεται πίσω από το συμβάν.

Άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν σε αναζήτηση καταφυγίου στην κεντρική λεωφόρο ντ’ Αβρουά της Λιέγης, με πυροβολισμούς και σειρήνες να ακούγονται στο βάθος. Ένα βίντεο δείχνει δύο οπλισμένους αστυνομικούς να παίρνουν θέση.

Η Λιέγη, μια βιομηχανική πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, στη γαλλόφωνη Βαλλονία, αποτέλεσε επίσης το σκηνικό ενός περιστατικού με πυροβολισμούς το 2011, όταν ένας ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 100, προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του.

Το Βέλγιο είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού μετά την ανάμιξη ενός πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με έδρα τις Βρυξέλλες, στις επιθέσεις στο Παρίσι το 2015, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι και στις Βρυξέλλες το 2016, όπου σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet