Λουτρό αίματος στη Συρία
Κόσμος

Λουτρό αίματος στη Συρία

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 46 πολίτες, ανάμεσά τους 13 παιδιά, σκοτώθηκαν από τα βαρέλια με εκρηκτικές ύλες που ερρίφθησαν από ελικόπτερα της συριακής αεροπορίας στρατού στην πόλη Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Τα 33 θύματα σκοτώθηκαν στη συνοικία Τάρεκ αλ Μπαμπ, στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Νωρίτερα, η ίδια οργάνωση ανακοίνωσε πως από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία, στις 15 Μαρτίου του 2011, έχουν σκοτωθεί 136.227 άνθρωποι, 47.998 από τους οποίους είναι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 7.300 παιδιών.

«Θα συνεχίσουμε να καλούμε τη διεθνή κοινότητα να εκπληρώσει το ηθικό και ανθρωπιστικό της καθήκον επιμένοντας ο φάκελος για όσα έχουν διαπραχθεί στη Συρία να παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο» δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. Το Παρατηρητήριο ζητεί «τη δίκη των δολοφόνων του συριακού λαού και όσων συνεργάστηκαν μαζί τους».

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet