Μαζική πορεία στην Αργεντινή κατά της βίας με θύματα γυναίκες
Κόσμος

Μαζική πορεία στην Αργεντινή κατά της βίας με θύματα γυναίκες

Από τους θανατηφόρους ξυλοδαρμούς και τους βιασμούς μέχρι την «αόρατη» ενδοοικογενειακή βία, η βία με θύματα γυναίκες ένωσε τους Αργεντίνους που βγήκαν στους δρόμους για μία μεγάλη πορεία με συνθήματα εναντίον της «γυναικοκτονίας».

Οι τελευταίες υποθέσεις που είχαν συγκλονίσει τη χώρα αφορούσαν το δολοφονικό ξυλοδαρμό μίας 14χρονης εγκύου από τον φίλο της και μίας νηπιαγωγού που στραγγαλίστηκε από τον σύζυγό της μπροστά στους μαθητές της.

Η βία κατά των γυναικών είναι ακόμη αισθητό πρόβλημα όχι μόνο στην Αργεντινή, αλλά σε μεγάλο μέρος της Λατινικής Αμερικής: Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε 30 ώρες μία γυναίκα πέφτει θύμα θανάσιμης βίας -εικόνα που δεν είναι διαφορετική στις γύρω χώρες, όπως αναφέρει η El Pais.

Η κινητοποίηση το βράδυ της Τετάρτης (τοπική) στο Μπουένος Άιρες είχε σύνθημα «Ούτε Μία Λιγότερη» (Ni una menos) και έβγαλε χιλιάδες στους δρόμους της πρωτεύουσας. Στο Διαδίκτυο, προσωπικότητες, από την πρόεδρο της χώρας μέχρι διάσημους ποδοσφαιριστές, εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

Η πορεία είχε την υποστήριξη ομάδων της ανοικτής κοινωνίας, πολιτικών κομμάτων και της Καθολικής Εκκλησίας.

Τα συνθήματα, τα πανό και τα μηνύματα των περίπου 200.000 διαδηλωτών, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ήταν πολύχρωμα αλλά το περιεχόμενό τους κοινό: Ούτε μία λιγότερη.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet