Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Στρατιώτης σκότωσε 20 άτομα και έχει «ταμπουρωθεί» σε εμπορικό κέντρο
Twitter
Κόσμος

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Στρατιώτης σκότωσε 20 άτομα και έχει «ταμπουρωθεί» σε εμπορικό κέντρο

Τουλάχιστον 20 άτομα έχουν σκοτωθεί, ενώ δεκάδες ακόμη έχουν τραυματιστεί, έπειτα από το μπαράζ πυροβολισμών στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα, στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

Ο δράστης -ένας Ταϊλανδός στρατιώτης, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως Jakrapanth Thomma- φέρεται να έχει βρει καταφύγιο στο εσωτερικό ενός εμπορικού κέντρου.

«Δεν ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό. Είναι μία τρέλα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, σε μία πρώτη αντίδραση στο πρωτοφανές για τη χώρα περιστατικό.

Οι αναρτήσεις του «θανάτου»

Ο ύποπτος, λίγο πριν προβεί στο μακελειό, ανήρτησε στο Facebook το εξής μήνυμα: «Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους». Μάλιστα, η δημοσίευση συνοδευόταν από μία φωτογραφία, η οποία απεικόνιζε τον ίδιο να κρατάει ένα όπλο.

Όταν ξεκίνησε τους πυροβολισμούς, προχώρησε και σε νέα ανάρτηση, δημοσιεύοντας το εξής σχόλιο: «Να τα παρατήσω;».

Όπως είναι φυσικό, οι αρχές «κατέβασαν» άμεσα τις επίμαχες δημοσιεύσεις, ενώ τόσο το Facebook όσο και το Twitter διέγραψαν τους λογαριασμούς τους.

Έχει βρει καταφύγιο σε εμπορικό κέντρο

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ο στρατιώτης άνοιξε πυρ σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης, η οποία απέχει περισσότερα από 250 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Μπανγκόγκ. Αυτή τη στιγμή έχει βρει καταφύγιο στο εμπορικό κέντρο «Century 21», με την αστυνομία να μην γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό του κτηρίου.

Στο σημείο έχει σπεύσει και η μητέρα του δράστη, σε μία προσπάθεια να τον πείσει να παραδοθεί.

Τοπικά media μετέδωσαν εικόνες, στις οποίες ο στρατιώτης βγαίνει από ένα αυτοκίνητο, μπροστά από το εμπορικό κέντρο, και αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως. Σε ένα δεύτερο βίντεο, μάλιστα, ο ύποπτος απεικονίζεται στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου, φορώντας μαύρα ρούχα και μάσκα.

Μακελειό στην πόλη

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για σποραδικούς πυροβολισμούς, οι οποίοι ακούγονται από το εσωτερικό του πολυκαταστήματος. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, είναι αδιευκρίνιστο αν ο δράστης κρατάει ομήρους ή είναι μόνος.

Προτού «κλειστεί» στο εμπορικό κέντρο, ο ύποπτος φέρεται να σκότωσε δύο άτομα σε κατοικία της πόλης, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε στρατιωτική βάση, όπου άνοιξε και πάλι πυρ.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και διέταξε την άμεση σύλληψη του δράστη.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet