Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Ο δράστης θα υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του στη δίκη
Κόσμος

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Ο δράστης θα υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του στη δίκη

Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε τεμένη της Νέας Ζηλανδίας, Μπρέντον Τάραντ, θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του που διορίστηκε από δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ότι ο Τάραντ μοιάζει να «έχει τα λογικά του».

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονίες από πρόθεση και κατά συρροή από δικαστήριο της περιφέρειας του Κράιστσερτς.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ακροαματικής διαδικασίας, ο Τάραντ έκανε μια χειρονομία με την οποία αναγνωρίζονται οι οπαδοί της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής.

Ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Πίτερς, που ορίστηκε από το δικαστήριο στην προκαταρκτική διαδικασία, δήλωσε ότι ο 28χρονος Αυστραλός είπε «πως δεν θέλει συνήγορο».

«Θέλει να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη» εξήγησε ο δικηγόρος, κρίνοντας ότι δεν τίθεται θέμα για το εάν στην υπόθεση του Τάραντ ο κατηγορούμενος μπορεί να επικαλεστεί πως είχε το ακαταλόγιστο από ποινική άποψη.

«Μοιάζει να έχει τα λογικά του, δεν μοιάζει να πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια. Έτσι φαίνεται. Μοιάζει να καταλαβαίνει τι γίνεται», πρόσθεσε ο Πίτερς.

Η επίθεση στα τεμένη του Κράιστσερτς την Παρασκευή 15 Μαρτίου στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους. Ο Τάραντ τη μετέδωσε live μέσω Facebook, με το βίντεο να κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο και τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να «κατεβάζει» 1,5 εκατομμύριο αναρτήσεις.

Ο Τάραντ είχε επισκεφτεί την Ελλάδα 

Διάφορα ταξίδια στην Ευρώπη είχε κάνει ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας Μπρέντον Τάραντ.

Το CNN επιβεβαίωσε ότι ο Τάραντ επισκέφθηκε την Αίγυπτο και την Ελλάδα τον Μάρτιο του 2016 και ο τουρκικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός TRT ανέφερε ότι επισκέφθηκε την Τουρκία τον ίδιο μήνα, πριν επιστρέψει στη Νέα Ζηλανδία τον Σεπτέμβριο και παρέμεινε στη χώρα για περίπου επτά εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο Μπρέντον Τάραντ είχε έρθει στη χώρα μας τον Μάρτιο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2016.

Συγκεκριμένα, εισήλθε στις 29 Νοεμβρίου 2016 και στις 10 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, με πτήσεις τράνζιτ.

Νωρίτερα, στις 20 Μαρτίου 2016, ο Τάραντ, ήρθε στην Ελλάδα με πτήση από Κωνσταντινούπολη και πραγματοποίησε ολιγοήμερη παραμονή στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο 29χρονος μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας είχε μείνει τουλάχιστον 15 ημέρες στην Ελλάδα, την πρώτη φορά και – όπως φαίνεται από τους προορισμούς του – ήρθε πιθανότατα για λόγους αναψυχής.

Οι Αρχές διερευνούν την παρουσία του στην Αθήνα και το εάν ταξίδεψε σε κάποια άλλη πόλη.

Ο Τάραντ επισκέφθηκε επίσης τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και την Κροατία στα τέλη του 2016 και στις αρχές του 2017.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet