Μακελειό στη Σρι Λάνκα – Πάνω από 200 οι νεκροί
Κόσμος

Μακελειό στη Σρι Λάνκα – Πάνω από 200 οι νεκροί

Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα. Μέχρι στιγμής, οι αρχές κάνουν λόγο για περισσότερους από 200 νεκρούς, εκ των οποίων 35 είναι ξένοι υπήκοοι, και πάνω από 400 τραυματίες.

«Συνολικά έχουμε πληροφορίες για 207 νεκρούς από όλα τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, 450 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια εφόδου σε σπίτι στο Κολόμπο.

Η Σρι Λάνκα συγκλονίσθηκε σήμερα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, από αλλεπάλληλες εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία, σπέρνοντας τον θάνατο. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Οι αρχικές εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, πόλη που βρίσκεται στα βόρεια της πρωτεύουσας.  Η αστυνομία έχει ενημερώσει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον έξι τοποθεσίες. Στην πρωτεύουσα ήταν σε μία εκκλησία και τρία πολυτελή ξενοδοχεία.

Οι οκτώ εκρήξεις, ορισμένες από τις οποίες ήταν επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας, οδήγησαν σε άμεση λήψη αυστηρών μέτρων, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει απαγόρευση κυκλοφορίας και να μπλοκάρει την πρόσβαση σε σημαντικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσίες μηνυμάτων, περιλαμβανομένων των Facebook και WhatsApp, προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση «ανακριβών και εσφαλμένων πληροφοριών» σε σχέση με τις επιθέσεις.

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Γουικρεμεσίγκε, συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας έπειτα από τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις, για τις οποίες καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Στη Σρι Λάνκα, με συνολικό πληθυσμό 21 εκατομμυρίων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet