Μαλαισία: Άλυτο παρέμεινε το μυστήριο για την εξαφάνιση της πτήσης MH3
Κόσμος

Μαλαισία: Άλυτο παρέμεινε το μυστήριο για την εξαφάνιση της πτήσης MH3

Η πολυαναμενόμενη έκθεση πορισμάτων των αρχών που διερευνούσαν την υπόθεση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται από το 2014 δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αλλά δεν έδωσε απαντήσεις για ένα από τα μεγαλύτερα αεροπορικά μυστήρια όλων των εποχών. Δεν κατέστη δυνατό να διευκρινιστεί η αιτία της εξαφάνισης του αεροσκάφους. Γίνεται πάντως λόγος για πιθανή εσκεμμένη επέμβαση στο σύστημα του αεροσκάφους, προκειμένου να βγει εκτός πορείας.

«Η ομάδα δεν κατάφερε να καθορίσει την πραγματική αιτία για την εξαφάνιση της πτήσης MH370…», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Κοκ Σου Τσον, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για την ασφάλεια της MH370. «Η απάντηση μπορεί να είναι οριστική μόνο εάν βρεθούν τα συντρίμμια» συμπλήρωσε, κληθείς να απαντήσει εάν θα μπορέσουν ποτέ να μάθουν τι συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι η πτήση MH370 εξαφανίστηκε ενώ εκτελούσε την πτήση Πεκίνου-Κουάλα Λουμπούρ στις 8 Μαρτίου του 2014, με 239 επιβαίνοντες.

Στις 29 Μαΐου η Μαλαισία ανέστειλε την τρίμηνη έρευνα από την αμερικανική εταιρία Ocean Infinity, η οποία κάλυψε 112.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και έληξε χωρίς σημαντικά ευρήματα. Ήταν η δεύτερη μεγάλη έρευνα αφού η Αυστραλία, η Κίνα και η Μαλαισία τερμάτισαν μια άκαρπη έρευνα 200 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας σε μια περιοχή 120.000 τετρ. χιλιομέτρων πέρυσι.

Τα μόνο επιβεβαιωμένα ίχνη του αεροσκάφους είναι τρία κομμάτια φτερού που ξεβράστηκαν σε ακτές του Ινδικού Ωκεανού.

Πηγή: Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet