Μαχαίρωσαν 29χρονο μετά το τέλος της πορείας για την ποντιακή γενοκτονία στη Θεσσαλονίκη
Κόσμος

Μαχαίρωσαν 29χρονο μετά το τέλος της πορείας για την ποντιακή γενοκτονία στη Θεσσαλονίκη

Άγρια επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε 29χρονος στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας για τα θύματα της ποντιακής γενοκτονίας. 

Μετά το τέλος της πορείας, ο 29χρονος κατηφόρισε από την οδό Αγίου Δημητρίου προς την Εγνατία, μέσω της πλατείας αρχαίας αγοράς. Στην οδό Χαλκέων αναγνωρίστηκε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που περιφρουρούσαν τον υπό κατάληψη χώρο της οδού Σιατίστης, σύμφωνα με το thestival.gr. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου δέκα άτομα τον κυνήγησαν, με τον 29χρονο να μπαίνει σε πρακτορείο ΟΠΑΠ για να γλιτώσει. Τέσσερα άτομα μπήκαν στο πρακτορείο και του επιτέθηκαν με καρέκλες και αντικείμενα, ενώ ένας τον μαχαίρωσε τέσσερις φορές, τρεις στην πλάτη και μία στο χέρι.

Περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τον ένα δράστη και τον συνέλαβαν στην οδό Χαλκέων. Ο δεύτερος δράστης, ο οποίος όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ήταν αυτός που τράβηξε μαχαίρι, επέστρεψε στο σημείο για να συμπαρασταθεί στον συνεργό του. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Ο 29χρονος αναγνώρισε τους δύο δράστες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. 

Το κίνητρο της επίθεσης

Το 29χρονο θύμα της επίθεσης είχε πρωτοστατήσει στις πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το περασμένο καλοκαίρι από την Ακομμάτιστη Αυτοοργάνωση Ελλήνων Πατριωτών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με το thestival.gr. Το πρόσωπό του και η δράση του ήταν γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο της Θεσσαλονίκης. 

Πηγές της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνουν ότι οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet