«Μαύρη λίστα» για τους αγενείς Κινέζους τουρίστες καταρτίζει το Πεκίνο
Κόσμος

«Μαύρη λίστα» για τους αγενείς Κινέζους τουρίστες καταρτίζει το Πεκίνο

Oι κινεζικές αρχές θα καταρτίσουν μια «μαύρη λίστα» των τουριστών που συμπεριφέρονται με αγένεια στο εξωτερικό έπειτα από πολυάριθμα περιστατικά Κινέζων που προκάλεσαν αμηχανία και ενόχληση καθώς είχαν υιοθετήσει κατά τη διάρκεια των διακοπών τους «απολίτιστες» συμπεριφορές.

Η εθνική διοίκηση τουρισμού (ANT) θα δημιουργήσει μια βάση δεδομένων των τουριστών που είναι επιρρεπείς στο να προκαλούν προβλήματα τα ονόματα των οποίων θα διαβιβαστούν στην αστυνομία, στα τελωνεία και ακόμα και στις τράπεζες, μετέδωσε χθες το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι παραβάτες θα παραμένουν εγγεγραμμένοι σε αυτήν τη «μαύρη λίστα» για ένα διάστημα δύο ετών.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών μιας αγενούς συμπεριφοράς όπως ορίστηκαν από την ANT, περιλαμβάνονται «οι αντικοινωνικές ενέργειες στα δημόσια μέσα μεταφοράς, το να προκαλεί κανείς ζημιές σε ιδιωτική ή δημόσια περιουσία, το να επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού στα τοπικά έθιμα, το να σαμποτάρει τις ιστορικές εκθέσεις, το να συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια και σε πορνογραφικού χαρακτήρα δραστηριότητες» προσθέτει το πρακτορείο.

Για παράδειγμα, Κινέζοι προκάλεσαν σκάνδαλο πρόσφατα στην Ταϊλάνδη καθώς στέγνωναν τα ρούχα τους εντός του αεροδρομίου ή αφόδευαν δημοσίως.

Καταγράφθηκαν επίσης περιστατικά όπου προκάλεσαν φασαρίες κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, περιλαμβανομένων εκείνων όπου επιβάτες είχαν ανοίξει τις εξόδους κινδύνου ή είχαν πετάξει βρασμένα νουντλ εναντίον του πληρώματος.

Το 2013, ένας Κινέζος υπήκοος είχε προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο καθώς είχε γράψει το όνομά του σε ένα αιγυπτιακό αρχαίο άγαλμα.

Εκείνη τη χρονιά, η εθνική διοίκηση τουρισμού είχε εκδώσει έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς για τους Κινέζους τουρίστες, ζητώντας τους ιδίως να αποφεύγουν να ξύνουν τη μύτη τους, να ουρούν μέσα στις πισίνες ή να κλέβουν τα ατομικά σωσίβια από τα αεροπλάνα.

Οι Κινέζοι τουρίστες δαπάνησαν το ποσό των 96 δισεκατομμυρίων ευρώ στα ταξίδια τους στο εξωτερικό το 2012 και κατατάσσονται πρώτοι στον κατάλογο του παγκόσμιου τουρισμού μπροστά από τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Πηγή: tanea.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet