Μελβούρνη: Δέκα συλλήψεις σε διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων
REUTERS/STRINGER
Κόσμος

Μελβούρνη: Δέκα συλλήψεις σε διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σήμερα στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη κατά των περιορισμών που έχουν επιβληθεί με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, με κάποιους διαδηλωτές να καταγγέλλουν «συνωμοσία της κυβέρνησης» για να ελέγξει τους πολίτες.

Περίπου 150 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο κοινοβούλιο της Βικτόρια, μια πολιτεία της Αυσταλίας που καθυστέρησε να άρει τους περιορισμούς εξαιτίας της εμφάνισης νέας εστίας του ιού σε ένα σφαγείο της Μελβούρνης.

«Πολεμήστε για τα δικαιώματά σας και τις ελευθερίες σας», έγραφε ένα πανό, ενώ κάποιοι διαδηλωτές φώναζαν οργισμένα συνθήματα κατά του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς: «Συλλάβετε τον Μπιλ Γκέιτς!».

Στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί περίπου 7.000 κρούσματα του κορωνοϊού και λιγότεροι από 100 θανάτους. Η χώρα δέχεται επαίνους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που υιοθέτησε με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βικτόρια δήλωσε ότι έγιναν 10 συλλήψεις στη διάρκεια της σημερινής διαδήλωσης, κυρίως για παραβίαση των κανόνων κοινωνικής απόστασης και σε κάποιες περιπτώσεις για παραβίαση της καραντίνας. «Τρεις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται επίσης για επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού», πρόσθεσε η ίδια.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet