Μεσαιωνικά βασανιστήρια από Αμερικανούς στο Γκουαντάναμο!
Κόσμος

Μεσαιωνικά βασανιστήρια από Αμερικανούς στο Γκουαντάναμο!

Η CIA, η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών βασάνισε υπόπτους της Αλ Κάιντα «ως τα πρόθυρα του θανάτου», αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα “Daily Telegraph”, επικαλούμενη πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Τουλάχιστον δύο ύποπτοι, μεταξύ των οποίων ο θεωρούμενος εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια που προχώρησαν πολύ περισσότερο από την εξομοίωση πνιγμού που αναγνωρίζεται από τη CIA, γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία η αμερικανική Γερουσία πρόκειται να δημοσιεύσει προσεχώς μια έκθεση για το θέμα αυτό η οποία «θα προκαλέσει μεγάλο σοκ» στην κοινή γνώμη.

«Δεν αρκούνταν να ρίχνουν νερό στα κεφάλια τους ή μέσω ενός υφάσματος. Τους κρατούσαν κάτω από το νερό ως τα πρόθυρα του θανάτου, παρουσία ενός γιατρού ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα προχωρήσουν υπερβολικά», σημειώνει η εφημερίδα, επικαλούμενη μία από τις πηγές της.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, η μεταχείριση αυτή επιφυλάχθηκε στον Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, ο οποίος είναι φυλακισμένος στο κέντρο κράτησης της αμερικανικής ναυτικής βάσης του κόλπου του Γκουαντάναμο, στην Κούβα, καθώς και σε Σαουδάραβα υπήκοο ο οποίος ήταν ύποπτος ότι υποκίνησε τη βομβιστική επίθεση με στόχο το αμερικανικό πολεμικό πλοίο “Cole” το 2000 στα ανοιχτά της Υεμένης και κρατείται επίσης στο Γκουαντάναμο.

«Χρησιμοποίησαν μεσαιωνικές μεθόδους, αδιανόητες για τους ανθρώπους», πρόσθεσε η πηγή, η οποία φέρεται ότι είναι εν γνώσει των σχετικών φακέλων, οι οποίοι είναι ακόμη διαβαθμισμένοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet