Μετρό Ρώμης: Γυναίκα σύρθηκε πιασμένη σε πόρτα βαγονιού, ενώ ο οδηγός έτρωγε
Κόσμος

Μετρό Ρώμης: Γυναίκα σύρθηκε πιασμένη σε πόρτα βαγονιού, ενώ ο οδηγός έτρωγε

Οργή έχουν προκαλέσει στην Ιταλία εικόνες από αποβάθρα του μετρό της Ρώμης: Γυναίκα που πήγε να μπει στο βαγόνι πιάστηκε στην πόρτα και σύρθηκε, ενώ ο συρμός ξεκίνησε και άρχιζε να αναπτύσσει ταχύτητα -την ώρα που ο οδηγός έτρωγε.

Η γυναίκα έχει βγει από την εντατική και πρόκειται να χειρουργηθεί.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σωρεία επικρίσεων σε βάρος της διαχειρίστριας εταιρείας, καθώς αρκετοί πλέον αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των δικλείδων ασφαλείας, αλλά και φυσικά σε βάρος του οδηγού.

Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο, αν και είχε σημειωθεί την Τετάρτη, και θύμα ήταν η 43χρονη Ν.Γκ. (από τη Λευκορωσία).

Στο βίντεο από τις κάμερες του κεντρικού σταθμού Τέρμινι φαίνεται, αρχικά, ο οδηγός να τρώει στην καμπίνα την ώρα που όσοι επιβάτες περίμεναν μπαίνουν στον συρμό. Την τελευταία στιγμή, η 43χρονη πάει να μπει στο τελευταίο βαγόνι αλλά κάνει ένα βήμα πίσω -πιθανώς κατάλαβε ότι οι πόρτες θα έκλειναν.

Μένει όμως πιασμένη από τις πόρτες και ο συρμός ξεκινά. Οι παριστάμενοι αρχικά φωνάζουν και στη συνέχεια ουρλιάζουν, αλλά ο συρμός συνεχίζει να αναπτύσσει ταχύτητα, σύροντας όλο και γρηγορότερα τη 43χρονη.

Δεν είναι μόνο σε βάρος του οδηγού που όλοι εκφράζουν επικρίσεις (το όνομά του βρίσκεται τη Δευτέρα φαρδύ-πλατύ σε όλες τις ιταλικές εφημερίδες): Κανονικά, θα έπρεπε τα συστήματα ασφαλείας να είχαν εντοπίσει το «εμπόδιο» και το ότι οι πόρτες δεν είχαν κλείσει.

Η Corriere, η οποία δημοσίευσε και το βίντεο, υποστηρίζει επίσης ότι επιβάτες μέσα στο βαγόνι τράβηξαν το φρένο έκτακτης ανάγκης, αλλά ούτε και τότε δεν σταμάτησε ο συρμός.

Το βίντεο όπως το δημοσίευσε η Corriere – ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet