Με τα νεύρα… τεντωμένα η Γαλλία
Κόσμος

Με τα νεύρα… τεντωμένα η Γαλλία

Ο τρόμος και η ένταση είναι φανερή στο Παρίσι μετά τις επιθέσεις στα γραφεία του Charlie Hebdo, καθώς και τη δολοφονία γυναίκας δημοτικής αστυνομικού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μπλόκα έχουν στηθεί σε όλους τους δρόμους που οδηγούν εντός και εκτός Παρισιού, ενώ ελικόπτερα πετούν πάνω από την πόλη, καθώς έχει στηθεί ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών και την αποφυγή νέων επιθέσεων.

Ένα όργιο φημών έχει ξεκινήσει με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν την εμφάνισή τους σε μέσα ενημέρωσης, συμβάλλοντας στο κλίμα πανικού.

Αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ θέλουν τους δύο υπόπτους για την επίθεση στο Charlie Hebdo να έχουν θεαθεί στην Αιν, βορειοδυτικά του Παρισιού.

Μία από τις πληροφορίες θέλει τους δράστες να έχουν επιβιβαστεί σε ένα Renault Clio και να κατευθύνονται με μεγάλη ταχύτητα προς το Παρίσι.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ανταποκριτής του Guardian στα περίχωρα του Παρισιού, όπου οι αστυνομικοί φέρεται να περιμένουν τους δράστες, επικρατεί αγωνία, η οποία αγγίζει τα όρια του «φόβου».

Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ένας ένοπλος εντοπίστηκε στο οικονομικό κέντρο του Παρισιού, τη Λα Ντεφάνς, αν και πολλοί είναι εκείνοι που καλούν να υπάρξει ψυχραιμία, μέχρι να υπάρξει επίσημη πληροφόρηση από την αστυνομία.

Επισήμως, δεν υπάρχει καμία πληροφορία.

Παρά το κλίμα που επικρατεί στην πόλη, οι Παριζιάνοι δεν διστάζουν να βγουν στους δρόμους για να τιμήσουν τα θύματα της επίθεσης στα γραφεία του Charlie Hebdo, τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet