Με Brexit προειδοποιεί ο Κάμερον, εάν τα βρετανικά αιτήματα δεν ικανοποιηθούν
Κόσμος

Με Brexit προειδοποιεί ο Κάμερον, εάν τα βρετανικά αιτήματα δεν ικανοποιηθούν

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα προειδοποιήσει την επόμενη εβδομάδα τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι θα «ξανασκεφτεί» το ενδεχόμενο να παραμείνει η Βρετανία στην Ε.Ε., εάν τα αιτήματά του για μεταρρυθμίσεις δεν ικανοποιηθούν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία την Τρίτη, ενώ αναμένεται να στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στο οποίο θα αναφέρει τις αλλαγές που θέλει να γίνουν. Η επιστολή αυτή θα αποτελεί την ανεπίσημη έναρξη των προσπαθειών του Λονδίνου να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση του με την Ε.Ε.

«Εάν δεν μπορούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία και αν οι ανησυχίες της Βρετανίας δεν βρουν ευήκοα ώτα -που δεν πιστεύω ότι θα συμβεί- τότε θα πρέπει να σκεφτούμε ξανά αν η Ε.Ε. είναι κατάλληλη για μας» αναμένεται να δηλώσει ο Κάμερον, σύμφωνα με δημοσιεύματα. «Όπως έχω πει στο παρελθόν, δεν αποκλείω τίποτε» πρόκειται να πει.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να υποσχεθεί ότι είναι έτοιμος να κάνει εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. «με όλη την καρδιά και την ψυχή μου», μόνο όμως εάν εκπληρωθούν οι όροι της Βρετανίας.

Ο Κάμερον έχει δηλώσει ότι η Βρετανία τάσσεται κατά της μεγαλύτερης ενοποίησης της Ε.Ε., ότι επιθυμεί μεγαλύτερη εξουσία για τις εθνικές κυβερνήσεις, καθώς και περισσότερους περιορισμούς στα επιδόματα προς τους Ευρωπαίους μετανάστες.

«Εκείνοι που πιστεύουν ότι πρέπει να παραμείνει η Βρετανία στην Ε.Ε. με κάθε κόστος, χρειάζεται να εξηγήσουν γιατί η Βρετανία πρέπει να αποδεχτεί το στάτους κβο. Έχω εκφράσει την ξεκάθαρη άποψη ότι υπάρχουν πραγματικά προβλήματα σε αυτό» αναμένεται να πει ο Κάμερον.

«Όσοι πιστεύουν στην έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση, χρειάζεται να σκεφτούν τις επιπτώσεις ενός Brexit. Τι θα επιφέρει στην οικονομική μας ασφάλεια η έξοδος από την Ε.Ε.;» πρόκειται παράλληλα να τονίσει.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet