Μπαγκλαντές: Νεκροί, τραυματίες και πολλοί παγιδευμένοι σε φλεγόμενο κτήριο
Κόσμος

Μπαγκλαντές: Νεκροί, τραυματίες και πολλοί παγιδευμένοι σε φλεγόμενο κτήριο

Τουλάχιστον 17 νεκροί, περίπου 60 τραυματίες και άγνωστο πόσοι παγιδευμένοι είναι ο νεώτερος απολογισμός της φωτιάς σε κτήριο 22 ορόφων σε εμπορική γειτονιά στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, την Ντάκα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Με το ξέσπασμα της φωτιάς, η οποία σύμφωνα με τις αρχές έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο, εκτυλίχθηκαν σκηνές απόλυτου χάους.

Σε βίντεο, τα οποία κυκλοφόρησαν σχεδόν αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εικονίζεται το κτήριο, το οποίο έχει τυλιχτεί στις φλόγες, καθώς και τουλάχιστον ένας άνθρωπος, ο οποίος βούτηξε στο κενό σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί από τη φωτιά, σύμφωνα με τους «New York Times».

Τοπικά μέσα ωστόσο αναφέρουν ότι έξι άνθρωποι πήδηξαν από τα παράθυρα του πύργου για να σωθούν από τις φλόγες, ενώ πολλοί ακούγονταν να καλούν σε βοήθεια.

Η φωτιά ξέσπασε στην εμπορική περιοχή Μπανάνι, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Δεκαεννέα μονάδες πυροσβεστών επιχειρούν στην περιοχή. Η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό του Μπαγκλαντές μπήκαν και αυτά στη μάχη με τις φλόγες», δήλωσε ο Μοχάμαντ Ρούσελ, αξιωματούχος του κέντρου ελέγχου των πυροσβεστών της Ντάκα.

Ελικόπτερα έριξαν νερό στο φλεγόμενο κτήριο, ενώ στον δρόμο μαζεύτηκαν πανικόβλητοι συγγενείς.

Άγνωστα παραμένουν για την ώρα τα αίτια της φωτιάς. Το φαινόμενο ωστόσο δεν είναι σπάνιο. Μόλις τον περασμένο μήνα, 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μία παλιά γειτονιά της Ντάκα επίσης εξαιτίας μεγάλης φωτιάς.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet