Μυστηριώδης επίθεση σε κινηματογράφο στη Λουιζιάνα
Κόσμος

Μυστηριώδης επίθεση σε κινηματογράφο στη Λουιζιάνα

Δύο νεαρές γυναίκες νεκρές και επτά τραυματίες είναι ο προσωρινός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης στον κινηματογράφο της Λουιζιάνα, όμως οι αρχές δεν γνωρίζουν το κίνητρο: «Μπορεί να μην το μάθουμε ποτέ» λέει η αστυνομία, καθώς ο δράστης αυτοκτόνησε όταν κατάλαβε πως θα τον έπιαναν.

Ο 59χρονος δράστης περιγράφεται ως «περιπλανώμενος» που σκόπευε να διαφύγει από το χώρο μετά την δολοφονική επίθεση.

Ο δράστης κατονομάστηκε ως ο Τζον Ράσελ Χάουζερ. Άρχισε να πυροβολεί στις θέσεις των θεατών του κινηματογράφου στο Λαφαγιέτ περίπου 20 λεπτά μετά την έναρξη της ταινίας πριν προσπαθήσει να διαφύγει μαζί με το υπόλοπο πλήθος από την έξοδο, έχοντας παρκάρει το αυτοκίνητό του δίπλα.

Η γρήγορη άφιξη της αστυνομίας όμως ανάγκασε τους θεατές να μείνουν στο σημείο και έτσι τελικά ο Χάουζερ έστρεψε το όπλο του στον εαυτό του.

«Ο δράστης είναι νεκρός και μπορεί να μην μάθουμε ποτέ γιατί το έκανε» ανέφερε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας. Στο δωμάτιό του στο μοτέλ βρέθηκαν περούκες, γιαλιά και άλλα μέσα μεταμφίεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε «αρκετά παλιό» ποινικό μητρώο.

Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν σημειωθεί αρκετές ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ. Σε συνέντευξή του στο BBC που προβλήθηκε την Πέμπτη, λίγες ώρες πριν την επίθεση, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η μεγαλύτερη απογοήτευσή του είναι η αποτυχία θέσπισης «λογικών νόμων για τη χρήση όπλων» στη χώρα του.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet