Μ. Ρέντσι: Τα είπε… ιταλικά στους Ευρωπαίους τραπεζίτες
Κόσμος

Μ. Ρέντσι: Τα είπε… ιταλικά στους Ευρωπαίους τραπεζίτες

«Η Ευρώπη ανήκει στους πολίτες της και όχι στους τραπεζίτες. Ούτε στους Γερμανούς τραπεζίτες, ούτε στους Ιταλούς τραπεζίτες». Έτσι απαντά ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι στην κριτική που δέχθηκε από τον Γενς Βάιντμαν σχετικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων και την ανάγκη ελαστικοποίησης των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

«Δεν υπάρχει καμία διαφωνία με κανέναν Γερμανό πολιτικό» απάντησε ο κ. Μ. Ρέντσι σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και συνέχισε: «Αν αναφέρεστε στα σχόλια κάποιου Γερμανού τραπεζίτη τότε να πω πως η δουλειά της Bundesbank δεν είναι να επεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική της Ιταλίας. Η Ευρώπη ανήκει στους πολίτες της και όχι στους τραπεζίτες. Ούτε στους Γερμανούς τραπεζίτες, ούτε στους Ιταλούς τραπεζίτες».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας επανέλαβε τη δέσμευσή του να εφαρμόσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι κάτι που επιβάλλει ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε το Βερολίνο, αλλά μια αναγκαιότητα για τη χώρα.

Νωρίτερα σήμερα η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε επισήμως ότι υπάρχουν διαφορές με τη Ρώμη αναφορικά με τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ να υπογραμμίζει πως «το Βερολίνο και η Ρώμη επιθυμούν το ίδιο πράγμα. Ευρωπαϊκούς θεσμούς που λειτουργούν υπέρ των Ευρωπαίων πολιτών».

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet