Νέα θεωρία συνωμοσίας για τον κορωνοϊό: Το είχε προβλέψει ο Νοστράδαμος;
Κόσμος

Νέα θεωρία συνωμοσίας για τον κορωνοϊό: Το είχε προβλέψει ο Νοστράδαμος;

Πρόσφορο έδαφος για θεωρίες συνωμοσίας προσφέρει η έξαρση του κορωνοϊού, με μία εξ αυτών να ισχυρίζεται ότι ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει την επιδημία στο περίφημο βιβλίο του 1555 «Οι Προφητείες».

Αφού κάποιοι συνωμοσιολόγοι είπαν ότι ο κορωνοϊός «δραπέτευσε κατά λάθος» από μυστικό εργαστήριο στη Γουχάν, αφού άλλοι υποστήριξαν ότι ο Ντιν Κουντζ είχε προβλέψει τον ιό πριν από περίπου 40 χρόνια σε ένα από τα βιβλία του και μάλιστα του είχε δώσει το όνομα της Γουχάν, της κινεζικής πόλης από όπου ξεκίνησε ο Covid-19, τώρα ήρθε η ώρα να «βγάλουμε από το συρτάρι» τις προφητείες του Νοστράδαμου.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Express», ο Νοστράδαμος έχει γράψει ένα τετράστιχο, στο οποίο μιλάει για μια επιδημία που θα φέρει την καταστροφή στο μέλλον. Ειδικότερα,  όπως γράφει «σκάφη που θα ανεμοδέρνονται ανάμεσα στους Λατίνους, κρύο, πείνα και κύματα, όχι μακριά από τον Τίβερη η γη που θα γεμίσει είμαι και θα διασπείρει επιδημίες σε όλο το ανθρώπινο γένος». Σε αυτό, οι συνωμοσιολόγοι στέκονται στην αναφορά του ποταμού Τίβερη ως πρόβλεψη για την έξαρση του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet