Νέα κρίση στην Ουκρανία
Κόσμος

Νέα κρίση στην Ουκρανία

Ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 καταρρίφθηκε το πρωί του Σαββάτου 14 Ιουνίου από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στο Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία προκαλώντας τον θάνατο 49 στρατιωτών.

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο με τη συμμετοχή των επικεφαλής του υπουργείου Αμύνης και των υπηρεσιών ασφαλείας. Η κυβέρνηση αποδίδει την ενέργεια στους φιλορώσους αυτονομιστές.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, τόνισε πως «οι τρομοκράτες έβαλαν κυνικά και ηθελημένα με αυτόματα όπλα μεγάλου βεληνεκούς και έπληξαν το IL-76 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε στρατεύματα και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Λουχάνσκ».

Παραβίαση των συνόρων της καταγγέλλει η Ρωσία

Κατηγορίες εναντίον του Κιέβου εξαπέλυσε η Ρωσία υποστηρίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός παραβίασε τα σύνορά της με τουλάχιστον ένα στρατιωτικό όχημα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών να καταθέσει επίσημη καταγγελία στην Ουκρανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet