Νέες αναφορές ότι «πέθανε» ο αρχηγός του ISIS
Κόσμος

Νέες αναφορές ότι «πέθανε» ο αρχηγός του ISIS

Επανέρχονται ισχυρισμοί που θέλουν να έχει σκοτωθεί ο αρχηγός του ISIS, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: Η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία, ενώ προηγουμένως ιρακινό κανάλι ισχυρίστηκε πως μαχητές της οργάνωσης είχαν μιλήσει για τον θάνατο του Μπαγκντάντι.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο, όμως, μετά και την αναφορά του Συριακού Παρατηρητηρίου, υπογράμμισε ότι «δεν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τις αναφορές για θάνατο του αρχηγού του ISIS».

Ο ισχυρισμός ότι ο αρχηγός του ISIS είχε σκοτωθεί πρόσφατα σε πλήγμα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα -αρκετές φορές στο παρελθόν έχει διατυπωθεί ανάλογος ισχυρισμός. H Mόσχα είχε κάνει τον Ιούνιο λόγο για «ενδεχόμενο» θάνατο του Μπαγκντάντι στο τέλος Μαΐου.

Αρκετές φορές στο παρελθόν έχει διατυπωθεί ο ισχυρισμός ότι ο υποτιθέμενος χαλίφης ήταν νεκρός ή σοβαρά τραυματισμένος, αλλά μέχρι στιγμής ποτέ δεν είχε σταθεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Την Τρίτη, το ιρακινό κανάλι Al Sumaria TV μετέδωσε, σύμφωνα με τα όσα λέει το ρωσικό πρακτορείο Tass, ότι «πηγή» στην περιφέρεια της Νινευή ανέφερε πως μέλη του ISIS επιβεβαίωσαν τον θάνατό του και εξέδωσαν σύντομη σχετική ανακοίνωση.

Προηγουμένως, συριακά ΜΜΕ είχε δώσει στη δημοσιότητα εικόνες που υποτίθεται ότι επιβεβαίωναν τον θάνατο του αρχηγού του ISIS.

Όσον αφορά στον ισχυρισμό από την πλευρά του Παρατηρητηρίου, ο αρχηγός του Ραμί Αμπντουλραχμάν επικαλέστηκε, μιλώντας στο Reuters, «επιβεβαιωμένες πληροφορίες από αρχηγικά στελέχη του ISIS, μεταξύ άλλων και στα ανατολικά του Ντέιρ αλ Ζορ».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από άλλη πλευρά, ούτε από Ιρακινούς ή Κούρδους αξιωματούχους.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet