Νέες γαλλικές επιδρομές στη Ράκα της Συρίας
Κόσμος

Νέες γαλλικές επιδρομές στη Ράκα της Συρίας

Σε επιδρομές με στόχο την ISIS στη Συρία προχώρησε για δεύτερη κατά σειρά νύχτα η γαλλική αεροπορία, πλήττοντας θέσεις στη Ράκα. Το Παρίσι είχε διαμηνύσει ήδη την επομένη των επιθέσεων ότι δεν θα υποχωρήσει από τη δραστηριότητα εναντίον των τζιχαντιστών, ενώ ο Ολάντ -περιμένοντας τον Αμερικανικό ΥΠΕΞ την Τρίτη- είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του σε Εθνοσυνέλευση και Γερουσία πως η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον καταζητούμενο 26χρονο, Σάλαχ Αμπντεσλάμ. Θεωρείται στην παρούσα φάση ο κεντρικός καταζητούμενος στο πλαίσιο της έρευνας και πιθανότατα ο όγδοος δράστης των επιθέσεων.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, η γαλλική αεροπορία προχώρησε τη νύχτα ξανά σε επιδρομές εναντίον της ISIS στη Ράκα.

Τα πλήγματα έγιναν στη 01:30 (ώρα Παρισιού) από δέκα μαχητικά εναντίον δύο στόχων που καταστράφηκαν ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι επιχειρήσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του Φρανσουά Ολάντ και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος θα βρεθεί στο Παρίσι την Τρίτη. Πρόκειται για τον πρώτο υψηλόβαθμο αξιωματούχο από το εξωτερικό που πηγαίνει στη γαλλική πρωτεύουσα μετά τις επιθέσεις.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet