Νεκρά δεκάδες παιδιά σε αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι
Κόσμος

Νεκρά δεκάδες παιδιά σε αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους 28 παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στην επαρχία του Χαλεπίου στο βόρειο τμήμα της Συρίας τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν την πόλη Χαλέπι και πολλές πόλεις και χωριά κατά μήκος της επαρχίας, επισήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, με τη στήριξη της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Στους 70 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών σε επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε αγορά στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού στη Συρία, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Στους 550 οι τραυματίες.

Την ίδια ώρα, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, μία ημέρα πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.

Αμερικανικά αεριωθούμενα βρίσκονταν σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμουν και όλα τα αεροσκάφη που ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις επέστρεψαν χωρίς προβλήματα στις βάσεις τους, επισήμανε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet