Νεκροί οι δύο δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια
Κόσμος

Νεκροί οι δύο δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια

Δύο άτομα, ένα ανδρόγυνο, που θεωρούντα οι δράστες στο πολύνεκρο μακελειό στην Καλιφόρνια, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία. Ταυτοποιήθηκαν οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι και θεωρούνται οι μοναδικοί δράστες, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Διευρευνώνται τα κίνητρα, δεν μπορούν ακόμη να αποκλείσουν οι αρχές ενδεχόμενο τρομοκρατίας.

Με τους νεκρούς να βρίσκονται στους 14, η επίθεση, που έβαλε στο στόχαστρο εορταστική εκδήλωση σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι ήδη η πιο αιματηρή στις ΗΠΑ μετά το μακελειό στο σχολείο του Σάντι Κουκ πριν από τρία χρόνια.

Οι δράστες, βαριά οπλισμένοι και με αλεξίσφαιρα, διέφυγαν από το σημείο της επίθεσης. Μερικές ώρες αργότερα, η αστυνομία εντόπισε τους υπόπτους στο όχημα διαφυγής και στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε σκοτώθηκαν οι δύο ύποπτοι.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Τρίτο πρόσωπο τέθηκε επίσης υπό κράτηση κατά τη «συνάντηση» των δυνάμεων ασφαλείας με τους υπόπτους, το οποίο φέρεται να βγήκε τρέχοντας από το όχημα, χωρίς ακόμη όμως να είναι σαφής η σχέση του με το περιστατικό.

Δημοτικός υπάλληλος ο ένας δράστης

Η αστυνομία δημοσιοποίησε το πρωί της Πέμπτης (ώρα Αθήνας – αργά το βράδυ Τετάρτης τοπική) τα ονόματα των δύο δραστών. Πρόκειται για τον 28χρονο Συέντ Ριζουάν Φαρούκ και την 27χρονη Τασφίν Μαλίκ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Μπερναντίνο, Τζάροντ Μπέρκγουαν, ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ότι οι δύο τους θεωρούνται οι μοναδικοί δράστες της επίθεσης. Σύμφωνα με αναφορές από το περιβάλλον των δύο νεκρών που επικαλείται το Associated Press, οι δύο τους ήταν παντρεμένοι.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας ανακοίνωσε πως ο Φαρούκ, γεννημένος στις ΗΠΑ, εργαζόταν ως υπάλληλος της κομητείας και είχε παραστεί στην εορταστική εκδήλωση, πριν επιστρέψει για να ανοίξει πυρ.

Τα κίνητρά τους είναι άγνωστα. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας σημείωσε ότι, στην παρούσα φάση, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, ούτε το ενδεχόμενο τρομοκρατίας.

Οι δράστες επιτέθηκαν με αυτόματα τυφέκια και πιστόλια και φορούσαν «πολεμικού τύπου» εξάρτυση, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet