Νεκροί 22 φίλαθλοι στην Αίγυπτο
Κόσμος

Νεκροί 22 φίλαθλοι στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 22 Αιγύπτιοι φίλαθλοι σκοτώθηκαν την Κυριακή, στη διάρκεια συγκρούσεων οι οποίες ξέσπασαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας τούς εμπόδισαν να μπουν σε γήπεδο για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος επρόκειτο να είναι η πρώτη από το 2012 συνάντηση του αιγυπιακού πρωταθλήματος που θα διεξαγόταν ενώπιον κοινού, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters νοσοκομειακός γιατρός και μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο MENA.

Ο γιατρός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε ότι στο νοσοκομείο του, το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό Κάιρο, μεταφέρθηκαν 14 νεκροί και οκτώ τραυματίες.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν πριν από το ματς μπροστά από το γήπεδο στο βορειοανατολικό Κάιρο, όταν οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Ζάμαλεκ επιχείρησαν να εισέλθουν διά της βίας, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας.

Η προγραμματισμένη συνάντηση με την ομάδα Ενμπί επρόκειτο να διεξαχθεί ενώπιον κοινού όχι κεκλεισμένων των θυρών, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ματς στην Αίγυπτο, μετά τις φονικές συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί το 2012 σε γήπεδο του Πορτ-Σάιντ.

Όμως το υπουργείο Εσωτερικών περιόρισε σε 10.000 τον αριθμό των οπαδών που θα επέτρεπε να μπουν μέσα στη γήπεδο και τα εισιτήρια γρήγορα εξαντλήθηκαν.

Οπαδοί – μέλη της οργάνωσης Ultra White Knight οι οποίοι δεν είχαν εισιτήριο επιχείρησαν να μπουν διά της βίας για να παρακολουθήσουν το ματς, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσουν και οι οπαδοί έριξαν πυροτεχνήματα, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet