Νιγηρία: Οι οικογένειες των μαθητών που έπεσαν θύματα απαγωγής ζητούν βοήθεια από τις Αρχές
zougla.gr
Κόσμος

Νιγηρία: Οι οικογένειες των μαθητών που έπεσαν θύματα απαγωγής ζητούν βοήθεια από τις Αρχές

Οι οικογένειες των μαθητών που απήχθησαν από ενόπλους το προηγούμενο Σαββατοκύριακο από κορανικό ιεροδιδασκαλείο στη βόρεια Νιγηρία ζήτησαν από την κυβέρνηση να κάνει τα πάντα προκειμένου να τους βοηθήσει να απελευθερωθούν τα παιδιά τους, έγινε γνωστό σήμερα.

Οι Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα τον ακριβή αριθμό των παιδιών που έχουν απαχθεί, όμως περίπου 200 μαθητές βρίσκονταν στο σχολείο Salihu Tanko στην πόλη Τεγκίνα, που βρίσκεται στην πολιτεία του Νίγηρα, όταν σημειώθηκε η επίθεση την Κυριακή το απόγευμα.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του σχολείου, περισσότερα από 100 παιδιά απήχθησαν από ενόπλους, όμως πολλά, ηλικίας 4 με 12 ετών, αφέθηκαν γρήγορα ελεύθερα διότι «ήταν πολύ μικρά για να περπατήσουν».

«Καλώ την κυβέρνηση να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους πολίτες της και τα παιδιά μας πάνω απ’ όλα» δήλωσε ο Σαΐντου Ούμαρ, πατέρας ενός από τους μαθητές που αγνοούνται. «Ελπίζουμε ότι οι Αρχές θα κάνουν περισσότερα για να φέρουν πίσω τα παιδιά μας» πρόσθεσε.

Συγκεντρωμένες έξω από το σχολείο πολλές μητέρες και άλλοι συγγενείς των παιδιών αναμένουν νέα τους.

Η επίθεση αυτή είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά μαζικών απαγωγών μαθητών ή σπουδαστών που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην κεντρική και τη βορειοδυτική Νιγηρία. Εκτός από τους μαθητές που απήχθησαν την Κυριακή, τουλάχιστον 730 παιδιά και έφηβοι έχουν απαχθεί από τον Δεκέμβριο του 2020.

Ένοπλες οργανώσεις ευθύνονται για τις απαγωγές. Εδώ και μια δεκαετία αυτές τρομοκρατούν τους κατοίκους της κεντροδυτικής και βορειοδυτικής Νιγηρίας, λεηλατώντας χωριά, κλέβοντας ζώα και κάνοντας μαζικές απαγωγές ζητώντας λύτρα.

Οι νιγηριανές αρχές αναφέρουν ότι διεξάγουν διαπραγματεύσεις, προκειμένου τα παιδιά να επιστρέψουν σώα και ασφαλή στις οικογένειές τους, όμως αρνούνται να καταβάλουν λύτρα.

«Μέχρι τώρα οι Αρχές έχουν κάνει καλή δουλειά, αλλά θέλουμε να κάνουν περισσότερα» δήλωσε ο Μουχάμεντ Γκάρμπα, ένας άλλος γονέας.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Μουχαμάντου Μπουχάρα, ζήτησε από τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια να εντείνουν τις προσπάθειές τους να σώσουν τα παιδιά.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet