Νορβηγία: 338 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky»
Κόσμος

Νορβηγία: 338 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky»

Συνολικά 338 επιβάτες έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμής από το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky», το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη το Σάββατο, εν μέσω θαλασσοταραχής, στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας, όπως μεταδίδει το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ.

Η επιχείρηση διάσωσης διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες και μπορεί να διαρκέσει όλη την Κυριακή.

Από τους 1.300 επιβαίνοντες στο πλοίο, 915 είναι επιβάτες και 458 μέλη του πληρώματος. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η αστυνομία, 338 επιβάτες μεταφέρθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο με ελικόπτερα στη στεριά.

«Οι καιρικές συνθήκες κάνουν την επιχείρηση μεταφοράς δύσκολη. Χρειάζεται χρόνος καθώς κάθε φορά τα ελικόπτερα απομακρύνουν 15 -20 επιβάτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου στο Κέντρο Διάσωσης.

Συνολικά, πέντε ελικόπτερα συμβάλλουν στην επιχείρηση. Προς το παρόν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί οι σωστικές λέμβοι, καθώς στη θαλάσσια περιοχή καταγράφονται κύματα έξι έως οκτώ μέτρων.

Το «Viking Sky» εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε ακυβέρνητο προς τη στεριά. Αργότερα το πλήρωμα κατάφερε να θέσει σε λειτουργία μία μηχανή και το πλοίο αγκυροβόλησε σε απόσταση 2 περίπου χλμ. από την ξηρά.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet