Ντάουνινγκ Στριτ: «Μονόδρομος οι εκλογές» για άρση του αδιεξόδου, αν η Ε.Ε. δεχθεί νέα αναβολή
Κόσμος

Ντάουνινγκ Στριτ: «Μονόδρομος οι εκλογές» για άρση του αδιεξόδου, αν η Ε.Ε. δεχθεί νέα αναβολή

Μονόδρομο για την άρση του αδιεξόδου χαρακτήρισε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών πηγή προσκείμενη στο γραφείο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεχθεί να αναβληθεί το Brexit ως τον Ιανουάριο.

Την Τρίτη ο Τζόνσον ηττήθηκε στην ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα που πρότεινε όσον αφορά την έγκριση της νομοθεσίας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., εξέλιξη η οποία τον ώθησε να αναστείλει τη διαδικασία και να ζητήσει από τις Βρυξέλλες να αποφασίσουν γι’ αυτό που αποκάλεσε αίτημα του κοινοβουλίου να υπάρξει περαιτέρω αναβολή του διαζυγίου.

«Το Σάββατο, το κοινοβούλιο αιτήθηκε να υπάρξει αναβολή ως τον Ιανουάριο και το κοινοβούλιο σπατάλησε την τελευταία του ευκαιρία», η αποχώρηση να γίνει εντός προθεσμίας, είπε η πηγή. «Εάν οι Βρυξέλλες αποδεχθούν την καθυστέρηση που αιτήθηκε το κοινοβούλιο, τότε ο μοναδικός τρόπος η χώρα να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά είναι η διεξαγωγή εκλογών», πρόσθεσε η πηγή.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, «αυτό το κοινοβούλιο είναι απόλυτα διχασμένο» και οι ψηφοφόροι «πρέπει να επιλέξουν αν θέλουν το Brexit να ολοκληρωθεί με τον Μπόρις ή αν θέλουν να περάσουν το 2020 με δύο δημοψηφίσματα, για το Brexit και για τη Σκωτία, με (πρωθυπουργό) τον Κόρμπιν».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet