Ντράγκι: Η ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον κορωνοϊό θα είναι όπως μετά τον Β’ Παγκόσμιο
reader.gr
Κόσμος

Ντράγκι: Η ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον κορωνοϊό θα είναι όπως μετά τον Β’ Παγκόσμιο

Καθόλου… ρόδινη δεν ακούγεται η πρόβλεψη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι ότι η ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά την πανδημία του κορωνοϊού θα μοιάζει με αυτήν που έγινε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Σε διάλεξη που έδωσε στο στο Ρίμινι στην Ιταλία, ο Ντράγκι είπε ότι το χρέος θα κληθούν να πληρώσουν οι νέοι και προέβλεψε ότι η τηλεργασία θα επικρατήσει.

«Το χρέος που δημιουργήθηκε από την πανδημία είναι άνευ προηγουμένου και θα πρέπει να αποπληρωθεί κυρίως από αυτούς που είναι σήμερα νέοι», ανέφερε.

«Επομένως είναι καθήκον μας να τους εξοπλίσουμε με τα μέσα που θα χρειαστούν για να εξυπηρετήσουν το χρέος αυτό», πρόσθεσε.

«Θα πρέπει να αντλήσουμε έμπνευση από αυτούς που μετείχαν στην ανοικοδόμηση του κόσμου, της Ευρώπης και της Ιταλίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», συμπλήρωσε ο Ντράγκι, ο οποίος κάνει σπανίως δηλώσεις από πέρυσι που παρέδωσε τα ηνία της ΕΚΤ.

«Ωστόσο υπάρχει ένας τομέας ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και επομένως για όλες τις αλλαγές, που μόλις παρέθεσα και σε αυτόν ένα μακροπρόθεσμο όραμα θα πρέπει να παντρευτεί με την άμεση ανάληψη δράσης: η παιδεία και γενικότερα η επένδυση στους νέους ανθρώπους», κατέληξε.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet