Ντ. Τραμπ για Βενεζουέλα: Δεν απέκλεισε τη λήψη «έσχατου μέτρου»
Κόσμος

Ντ. Τραμπ για Βενεζουέλα: Δεν απέκλεισε τη λήψη «έσχατου μέτρου»

Το σενάριο για παρέμβαση των ΗΠΑ στις εξελίξεις της Βενεζουέλας επανέφερε με δηλώσεις του, στο αμερικανικό δίκτυο Fox Business, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για λήψη ακόμα και «έσχατου μέτρου».

«Υπάρχουν πολλές επιλογές ανοιχτές», είπε, σε τηλεφωνική επικοινωνία, συμπληρώντας ότι «μερικές από αυτές (τις επιλογές) δεν μου αρέσει καν να τις αναφέρω, γιατί είναι αρκετά σκληρές», δίδοντας νέα τροφή για σενάρια περί αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα για την ανατροπή της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

«Είναι ένα απίστευτο χάλι(…) Το μέρος είναι τόσο άσχημα και τόσο επικίνδυνο(…) οπότε κάτι θα πρέπει να γίνει. Πολλά πράγματα θα γίνονται την επόμενη εβδομάδα – και συντομότερα από αυτό. Θα δούμε τι θα συμβεί» ανέφερε ακόμα ο Τραμπ,

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε να συνεχίσει την υποστήριξη στον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και μεταβατικό πρόεδρο, Χουάν Γκουαϊδό, λέγοντας μάλιστα ότι «κάνουμε ό, τι μπορούμε να κάνουμε, εκτός από, ξέρετε, “έσχατο” (σ.σ.: ultimate)» και ότι «υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να κάνουμε  το “έσχατο”», ενώ αναφερόμενος στον Μαδούρο εξέφρασε την πεποίθηση ότι «παρά τη σκληρότητα με την οποία συμπεριφέρεται, χάνει πολύ τον έλεγχο».

Αναφερόμενος στον Χουάν Γκουαϊδό, τον χαρακτήρισε γενναίο, ενώ περιγράφοντας την κατάσταση στη Βενεζουέλα την αποκάλεσε «τρομερή», εξηγώντας ότι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, καθώς δεν υπάρχει φαγητό, ούτε νερό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet