Νόμπελ… αλαζονείας στο Ισραήλ
Κόσμος

Νόμπελ… αλαζονείας στο Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης για την “απίστευτη αυτοσυγκράτηση” που έχουν επιδείξει στον αγώνα τους κατά της Χαμάς υποστήριξε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η χώρα του έχει το δικαίωμα να αμύνεται απέναντι στις επιθέσεις! Ο διπλωμάτης Ρον Ντέρμερ έκανε τις δηλώσεις αυτές το βράδυ της Δευτέρας, σε μια εκδήλωση της οργάνωσης Ενωμένοι Χριστιανοί για το Ισραήλ, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Παραλληλίζοντας τις ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς στο Ισραήλ με τους γερμανικούς βομβαρδισμούς στο Λονδίνο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πρεσβευτής τα έβαλε με όσους “κατηγορούν αδιάντροπα το Ισραήλ για γενοκτονία και μας βάζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα πολέμου. Η αλήθεια είναι ότι οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ θα έπρεπε να πάρουν το Νόμπελ Ειρήνης επειδή μάχονται με απίστευτη αυτοσυγκράτηση”.

Προβληματισμός στο Ισραήλ για την ακύρωση των πτήσεων

Η απαγόρευση πτήσεων προς και από το Ισραήλ για τις αεροπορικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφαλείας ανέφερε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που βρίσκεται στο Κάιρο για να προσπαθήσει να πετύχει την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε επίσης στον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την 24ωρη απαγόρευση.

Στην ακύρωση των πτήσεων τους για λόγους ασφαλείας στο Ισραήλ ανακοίνωσαν την Τρίτη οι περισσότερες ευρωπαϊκές, αλλά και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, προκαλώντας προβληματισμό στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να ζητεί την μεσολάβηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος» ακύρωσης των πτήσεων, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας μεταφέροντας τις δηλώσεις του.

«Ο υπουργός Ισραέλ Κατζ κάλεσε απόψε τις αμερικανικές εταιρείες για να τους εξηγήσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας, ούτε για τα αεροσκάφη, ούτε για τους επιβάτες, κατά την απογείωση ή την προσγείωση στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει κανείς λόγος να ακυρώσουν τις πτήσεις τους οι αμερικανικές εταιρείες».

Η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε ότι διακόπτει τα δρομολόγιά της από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ήταν η αμερικανική Delta. Ακολούθησαν άλλες δύο αμερικανικές εταιρείες, η United Airlines και η US Airways και πολλοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς, η γερμανική εταιρεία Lufthansa και οι θυγατρικές της σε Αυστρία και Ελβετία, η ολλανδική KLM, η γαλλική Air France και η βελγική Brussels Airlines.

Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι και οι εταιρείες EasyJet, Air Canada και οι Κυπριακές Αερογραμμές ακύρωσαν τις πτήσεις τους, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το διεθνές αεροδρόμιο. Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ένα σπίτι υπέστη ζημιές από ρουκέτα στην περιοχή Κίριατ Όνο Γεχούντ που απέχει «μερικά χιλιόμετρα βορείως του αεροδρομίου».

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet