Ν. Κορέα: Έσβησαν οι ελπίδες για επιζώντες
Κόσμος

Ν. Κορέα: Έσβησαν οι ελπίδες για επιζώντες

Tραγωδία ζει η Νότια Κορέα. Τραγικές είναι οι στιγμές που ζουν οι γονείς και συγγενείς των 276 αγνοουμένων, που στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά, μαθητές λυκείου, που ταξίδευαν προς το τουριστικό θέρετρο Ζεζού για την ετήσια εκδρομή τους.

nauagioΤο ναυάγιο του πλοίου «Sewol» μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη βύθιση του Τιτανικού.

Όπως και στο ναυάγιο του Τιτανικού, έτσι και στην περίπτωση του Sewol το πλήρωμα του πλοίου δεν επέτρεψε στους επιβάτες να εγκαταλείψουν το σκάφος αλλά επί της ουσίας τους εξανάγκασε να παραμείνουν στις θέσεις τους αναμένοντας το μοιραίο. Αυτός που εγκατελειψε το πλοίο και ζει είναι ο καπετάνιος!

O μοιραίος καπετάνιος

Ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει το πλοίο, λέει ο άγραφος νόμος της θάλασσας, όμως ο 69χρονος Λι Τζουν Σέοκ δεν τον τήρησε… Όπως λένε οι μαρτυρίες και παραδέχεται και ο ίδιος, ήταν από τους πρώτους που εγκατέλειψαν το βυθιζόμενο καράβι, αφήνοντας μέσα εκατοντάδες επιβάτες.

Ο Λ. Τζουν εμφανίστηκε ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων της Νοτίου Κορέας, φορώντας κουκούλα, σε μία προσπάθεια να καλύψει τα χαρακτηριστικά του και λέγοντας μονάχα: «Λυπάμαι πολύ και είμαι βαθιά ντροπιασμένος. Δεν ξέρω τι άλλο να πω».

Ο πλοίαρχος του πορθμείου το οποίο ναυάγησε στη Νότια Κορέα ανακρίνεται ως ύποπτος για το ναυάγιο και αντιμετωπίζει ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών, περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παραβίασης του νόμου περί των όρων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, όπως μετέδωσε το δίκτυο KBS. Αρχικά ο πλοίαρχος ανακρινόταν από το λιμενικό σώμα ως αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Θρηνούν οι συγγενείς

Τον άδικο χαμό των αθρώπων τους θρηνούν οι συγγενείς των θυμάτων.

Οργισμένοι οι συγγενείς των αγνοουμένων από το ναυάγιο του επιβατηγού πλοίου στη Νότια Κορέα, επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό της χώρας, Chung Hong-won, όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε την αίθουσα γυμναστηρίου στην οποία φιλοξενούνται. Οι συγγενείς των αγνοουμένων προπηλάκισαν τον πρωθυπουργό και του πέταξαν ένα μπουκαλάκι νερό.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet