«Ξεφορτώσου το 1 δισ. δολάρια» φέρεται να λέει ο Ερντογάν
Κόσμος

«Ξεφορτώσου το 1 δισ. δολάρια» φέρεται να λέει ο Ερντογάν

Μια ακόμη πολιτική κρίση περνά η Τουρκία, μετά τη διαρροή των τηλεφωνικών συνομιλιών που φέρονται να έγιναν μεταξύ του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του γιου του Μπιλάλ, κατά τις οποίες συζητούν σχέδια για να κρύψουν τεράστια χρηματικά ποσά σε μετρητά.

Στις συνομιλίες, ο φερόμενος ως Ερντογάν προειδοποιεί το φερόμενο ως Μπιλάλ για χρήματα που είναι κρυμμένα σε διάφορα σπίτια. Το συνολικό ποσό για το οποίο γίνεται λόγος στις τηλεφωνικές συνομιλίες είναι ύψους ενός δισ. δολαρίων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τέλος των συνομιλιών πατέρας και γιος φέρεται να προβληματίζονται για ένα τελευταίο ποσό της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ το οποίο δεν ήξεραν που να το πάνε…

Ο Ερντογάν διέψευσε ότι η φωνή που ακούγεται είναι η δική του, ενώ προειδοποίησε με αγωγές του διακινητές του υλικού αυτού.

Μάλιστα, ο Ερντογάν κατήγγειλε τη διαρροή ως «προϊόν μοντάζ» και ως «απολύτως ψεύτικο». Δεσμεύτηκε παράλληλα να μηνύσει τους υπεύθυνους της «βρώμικης σκευωρίας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την άμεση παραίτηση Ερντογάν, σημειώνοντας πως πλέον η κυβέρνηση έχει χάσει τη δημοκρατική νομιμοποίηση.

Τα μεγάλα τουρκικά μέσα αποφεύγουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να κάνουν αναφορά στο επίμαχο υλικό που διέρρευσε με τις συνομιλίες και ο θόρυβος γίνεται κυρίως μέσα από τα social media.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet