Οι βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις εκτελούσαν άοπλους πολίτες;
REUTERS /OMAR SOBHANI
Κόσμος

Οι βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις εκτελούσαν άοπλους πολίτες;

Στο απόγειο του πολέμου στο Αφγανιστάν, το 2011, δύο υψηλόβαθμα στελέχη των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων συναντήθηκαν σε ένα μπαρ στο Ντόρσετ για μία μυστική συζήτηση. Φοβούνταν ότι ορισμένα από τα πλέον εκπαιδευμένα στρατεύματα είχαν υιοθετήσει μία «σκόπιμη πολιτική», να σκοτώνουν άοπλους ανθρώπους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, το τελευταίο διάστημα έρχονται στο φως αποδείξεις ότι μάλλον είχαν δίκαιο. 

Μετά τη συνομιλία των δύο πιστεύεται ότι γράφτηκε ένα ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο και παραδόθηκε στα ανώτατα κλιμάκια των Ειδικών Δυνάμεων. Το μήνυμα περιελάμβανε ξεκάθαρες προειδοποιήσεις και κατέληγε ότι είναι αναγκαίο να γίνει «βαθύτερη έρευνα» προκειμένου «να μπει φρένο στην εγκληματική συμπεριφορά». 

Τα έγγραφα δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο εκδίκασης υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε ο Saifullah Ghareb Yar. Καταγγέλλει ότι τέσσερα μέλη της οικογένειάς του δολοφονήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Φεβρουαρίου 2011. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα τέσσερα μέλη της οικογένειας σκοτώθηκαν σε αυτοάμυνα. Ωστόσο ο Saifullah τονίζει ότι ήταν όλα άοπλα. 

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet