Οι “πορτοκαλί” επαναστάσεις… ανησυχούν τον Βλ. Πούτιν
Κόσμος

Οι “πορτοκαλί” επαναστάσεις… ανησυχούν τον Βλ. Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Μόσχα πρέπει να κάνει το παν εντός των δυνάμεών της προκειμένου να προληφθεί ο εξτρεμισμός και να εμποδιστούν οι «πορτοκαλί επαναστάσεις» από το να επεκταθούν και να εκδηλωθούν στη χώρα.

«Στον σύγχρονο κόσμο ο εξτρεμισμός χρησιμοποιείται ως ένα γεωπολιτικό εργαλείο, αλλά και ως ένα μέσο για να αναδιαμορφώνονται οι σφαίρες επιρροής. Βλέπουμε ποιες είναι οι τραγικές συνέπειες των λεγόμενων έγχρωμων επαναστάσεων», είπε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφερόμενος στις «πορτοκαλί» λαϊκές εξεγέρσεις οι οποίες είχαν λάβει χώρα πριν από περίπου μία δεκαετία σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

«Για εμάς αυτό αποτελεί ένα μάθημα και μια προειδοποίηση. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να μην γίνει ποτέ κάτι παρόμοιο στη Ρωσία», τόνισε ο κ. Πούτιν.

Σημειώνεται ότι οι «πορτοκαλί επαναστάσεις» πρόκειται για εξεγέρσεις οι οποίες ανέτρεψαν φιλορωσικά ή αυταρχικά καθεστώτα σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, κυρίως στη Γεωργία και στην Ουκρανία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet